Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İzmit - Kandıra Duble Yolu Hızla İlerliyor

İzmit-Kandıra arasında yapılacak 40 kilometrelik duble yolla ilgili çalışma son hızla sürüyor. Karayolları, bir yandan yol güzergâhında kamulaştırma yaparken, diğer yandan kamulaştırması tamamlanan bölgelerde de yol kazı çalışmal

12 Ekim 2020 Saat: 21:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.390 kez okunmuştur

İzmit - Kandıra Duble Yolu Hızla İlerliyor
İzmit - Kandıra Duble Yolu Hızla İlerliyor

1980’li ve 90’lı yılların başlarında İzmit- Kandıra arasındaki eski yol yılan kıvrımı gibi ve iki aracın yan yana geçemeyeceği durumdaydı. Yol yetersizdi, sıkça kazalar yaşanıyordu, araçlar uçuruma yuvarlanıyordu. 1990’lı yılların ortalarında İzmit-Kandıra arasında bugünkü yol yapıldı. Ancak bölgenin gelişmesiyle birlikte mevcut yol da yetersiz kaldı. Sıkça yaşanan trafik kazalarıyla adı ‘ölüm yolu’na çıkan İzmit- Kandıra Yolu’nun duble yol olması için ilk adım 2015 yılında atıldı. İhale yapıldı, yol yapımını üstlenen firma belirlendi. 2016 yılında görkemli bir tören düzenlendi ve yol yapım çalışması startı verildi. Duble yol yapımına bir türlü başlanamadı.

BU KEZ AKSAMA YOK
Karayolları Genel Müdürlüğü, kent kamuoyunda çok konuşulan İzmit- Kandıra arasında yapılacak duble yol yapım ihalesini geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirdi. İhaleyi Kalyon İnşaat firması kazandı. Firma, itiraz süresinin bitiminden hemen sonra mayıs ayında bölgeye gelerek şantiye kurdu ve kazı çalışmalarına başladı. Karayolları, duble yol çalışması güzergahında bir yandan kamulaştırma çalışmasını sürdürüyor, diğer yandan kamulaştırılan alanlarda ağaç kesimini gerçekleştiriyor. Kamulaştırılması tamamlanan güzergâhlarda ise firma yol yapımını sürdürüyor.

İKİNCİ BİR YOL OLACAK
İzmit-Kandıra arasında yapılacak duble yolun mevcut yol güzergahında veya mevcut yolun genişletilerek yapıldığı biliniyor kamuoyunda. Ancak, öyle değil. Karayolları Genel Müdürlüğü, mevcut olan İzmit-Kandıra yoluna paralel olacak şekilde ikinci bir yol yapıyor. Yapımı süren duble yolun güzergahı, mevcut yolun bazı bölgelerde kuzey bazı bölgelerde ise güney kısmından geçiyor. Duble yoldaki çalışmalar, kamulaştırma ve orman kesimi tamamlanan Çubuklubala Köyü, F Tipi Cezaevi’nin alt kısmında ve bazı noktalarda ise mevcut yolun üzerinden geçecek duble yolun köprü ayakları yapılıyor.

KAMULAŞTIRMA HIZLANDIRILACAK
İzmit- Kandıra arasında yapılacak 40 kilometrelik yolun yüzde 50’lik kısmı kamulaştırıldı. Kamulaştırma paraları ödendi. Kalan yüzde 50’lik kısımda ise kamulaştırma sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Şube Müdürü Turgay Çolak, çalışmanın aksamaması için sıkça bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip ediyor. Çolak, “Çalışmaların aksamaması için titizlik gösteriyoruz. Bir yandan kamulaştırma, diğer yandan kamulaştırılan bölgelerde ağaç kesimini yaptırıyoruz. Kamulaştırmanın tamamlandığı sorunun olmadığı alanları firmaya teslim edip yol yapımını başlatıyoruz. Kamulaştırma sürecinde sorunlar da yaşıyoruz. Birebir görüşmeler yaparak mal sahiplerini ikna etmeye çalışıyoruz. Kamulaştırmaları en seri şekilde tamamlayıp çalışmalarımızı hızlandırmak istiyoruz. Muhtemelen yılsonuna doğru kamulaştırmalar tamamlanacak” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑