Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İzmit Belediyesinin talebine CHP'den ret! AK Parti’nin oyları ile geçti

İzmit Belediyesi'nin Yenimahalle’de yapmak istediği kreş için parsel bazlı talep ettiği imar değişikliği CHP meclis üyeleri tarafından ret edildi. Parsel bazlı değişiklikleri doğru bulmadıkları gerekçesi ile ret CHP’lilerin ret ettiği talebi AK Parti

19 Ağustos 2022 Saat: 08:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.232 kez okunmuştur

İzmit Belediyesinin talebine CHPden ret! AK Parti’nin oyları ile geçti
İzmit Belediyesinin talebine CHP'den ret! AK Parti’nin oyları ile geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başkanlık makamından gelen gündemlerle birlikte 110 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Önemli gündem maddelerinin geçtiği mecliste CHP grubu İmar ve Bayındırlık komisyonu gündemlerinde Yenimahalle’de İzmit Belediyesinin talebine ret verdi. Belediyenin kreş yeri için talep ettiği imar değişikliği AK Parti meclis üyelerinin oyları ile geçti.

TERMİNAL İHALESİ 9 EYLÜLDE YAPILACAK
Mecliste CHP Grubu Gölcük Devlet Hastanesi’nin inşaatının ne zaman biteceği ile ilgili soru önergesi verdi. Gölcük Otobüs terminalinin iki kez ihalesinin iptal edildiğini belirten CHP Meclis üyeleri, otobüs terminalinin ne zaman yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 9 Eylül’de terminalin ihalesinin yapılacağını söyledi. Gölcük Beyoğlu deresinde yaşanan çevre sorunlarını dile getiren CHP meclis üyeleri, dere ağızında denizden alınan numune bilgisi olup olmadığını, halk sağlığı ile ilgili alınan önlem varsa ne olduğunu sordu.

BEYOĞLU DERESİNE GÜVENLİK ÖNLEMİ
Beyoğlu Deresi ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “Süreci takip ediyoruz. Son zamanlarda bize gelen bir şikayet yok” dedi. Bölgede denize giren çocuklar olduğunu söyleyen CHP Meclis üyesi Özgür Yılmaz, “Sabah saat 10.00’de çocukların denize girdiğini gördük. Burada çocukların sağlığı ile ilgili risk oluşacaktır. Burada ciddi analizler yapılmalıdır” dedi. Büyükakın, “Denizde tahlil yapalım, denize girişi engelleyelim ve güvenlik görevlisi koyalım” dedi.

ULAŞIM PARK’A 325 MİLYON
Büyükşehir Meclisi’nde, Derince Sırrıpaşa Mahallesi'nde bulunan 2 bin 8 metrekarelik alana sahip Büyükşehir’e ait arsa Derince Müftülüğüne 10 yıllığına oy birliği ile tahsis edilmesi için başkanlık makamına protokol yetkisi verildi. Tahsisle birlikte Kocaeli Valiliği ve İl Müftülüğü bu alanda Derince İlçe Müftülüğü için bina inşa edecek. Yıldız konutlarının altında bulunan 2. Bodrumun satın alınarak arşiv yapılması oy birliği ile kabul edildi. Ulaşım Park A.Ş’ye 325 milyon lira sermaye aktarımı oy çokluğu ile meclisten geçti. Çayırova’da Belde A.Ş’nin talebi üzerine parkomat sistemi tahsisi iptal edildi.

KOCAELİ İÇİN PROJE YAPANLARA DESTEK
Mecliste Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Belediyesi arasında üniversitede Kocaeli ile ilgili proje üreten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek verilmesi için başkanlık makamına protokol yapma yetkisi verildi. Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere; Kocaeli ile ilgili proje ürettiklerinde kurulacak, 5 üniversiteden ve 5 belediyeden olmak üzere toplam 10 kişilik heyetin incelemesinden sonra destek verilecek. Yüksek lisans öğrencilerine asgari ücretin 5 katı, doktora öğrencilerine ise asgari ücretin 10 katı kadar destek verilecek.

ÖNEMLİ MADDELER OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Mecliste Başiskele’de otobüs garajı yapılması, Kocaeli Valiliği tarafından Darıca Piri Reis Mahallesi’nde yapılması planlanan Kadın Konukevi, Huzurevi, Sosyal Hizmet Merkezi kompleksi projelerinin imar düzenlemeleri mecliste planlara işlendi. Tavşancıl tarihi evlerinin restorasyonu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kamulaştırma yapması için tarihi binaların olduğu parsellerin imarı Rezerv Yapı alanı olarak değiştirildi.

STAT YOLU HIZLANIYOR
Yapımı devam eden Kocaeli Stadyum Yolu projesi için D-100 ile TEM Otoyolu arasında askeri bölgenin yanında kalan mutlak tarım alanının kamu yararı kararının ardından konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi mecliste oy çokluğu ile geçti. CHP’nin kamu yararı kararı döneminde de muhalefet şerhi koyduğu çalışma ile Büyükşehir, bölgede 24 dönüm araziyi kamulaştırmadan stat yolunu bölgeden geçirecek. Kararın ardından bölgede şuyulandırma yapılacak ve çalışma hızlanacak.

HİZMETİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ
Meclis gündeminde İzmit Belediyesinin Yenimahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında kreş yapmak için talep ettiği imar değişikliğine CHP Meclis üyeleri ret oyu verdi. Parsel bazlı bir değişiklik olduğu için ret oyu veren CHP meclis üyelerini ikna etmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Burada bir hizmet yapılıyor. Bu nedenle yaptığımız değişiklik doğru bir değişikliktir. Biz hizmet yapanların önünü açıyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑