Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

İSU Güneş Enerji Santralleri İlgi Görüyor

İSU Genel Müdürlüğü’nün enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu Güneş Enerji Santralleri, uygulama alanı olarak elektrik uzmanları ile kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor

14 Aralık 2018 Saat: 10:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.366 kez okunmuştur

İSU Güneş Enerji Santralleri İlgi Görüyor
İSU Güneş Enerji Santralleri İlgi Görüyor

İSU Genel Müdürlüğü’nün enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu Güneş Enerji Santralleri, uygulama alanı olarak elektrik uzmanları ile kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Enerjisi Üretimine ait Yetkilendirme Belgesi” ile ilgili olarak “Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı” kursu düzenleyen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi, uygulama kapsamında 

YERİNDE İNCELENDİ
Teknik geziye kursta eğitim gören 15 kursiyer ile yenilenebilir enerji danışmanı Kerem Çilli katıldı. Uygulama kapsamında kursiyerlere, İSU Namazgah GES’te bulunan fotovoltaik paneller, panel bağlantıları, toplayıcı kutular, eviriciler, trafo ile DC-AG-OG Dağıtım sistemleri hakkında bilgi verildi ve enerji üretimi yerinde incelendi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Ayrıca panel yerleşimleri, panel üzerine düşen gölgelenmeler, tasarım kriterleri gibi detaylar hakkında bilgi verilen kursiyerler, çok verimli geçen uygulama eğitiminden dolayı İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür etti. Kursiyerler, tesislerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldılar.

2018’DE ALDI
İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı yanında ve Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi üzerinde olmak üzere iki adet Güneş Enerji Santrali’ni (GES), 2018 yılı içerisinde işletmeye aldı. Bu iki tesisten, yıllık 6.02 GWh enerji elde ediliyor. Kurumun enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere güneş enerjisinden yararlanmak için projelerini sürdüren İSU, Namazgah Barajı kenarında ikinci bir GES yapımı için çalışmalara devam ediyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑