Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İSU’dan kademeli su tarifesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleştirilen İSU Genel Kurulunda birinci kademe su faturalarının hane halkı sayısına göre değiştirilmesi yönünde karar alındı.

31 Mayıs 2023 Saat: 15:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.107 kez okunmuştur

İSU’dan kademeli su tarifesi
İSU’dan kademeli su tarifesi

Kocaeli Kongre Merkezi’nde dün Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın başkanlığında yapılan İSU Genel Kurulunda faaliyet raporunu paylaşan Genel Müdür Ali Sağlık, 2022 yılında ilimiz genelinde 356 mahallede 1,4 milyar yatırım yaptıklarını söyledi. Körfez, 22 mahallede 321 milyon liralık çalışma ile en fazla yatırımın yapıldığı ilçe oldu.

İLÇELERE YAPILAN YATIRIMLAR
İSU 2022’de Gebze’de 85,8 milyon, Darıca’da 50,3 milyon, Çayırova’da 24,9 milyon, Dilovası’nda 37,4 milyon, Körfez’de 321 milyon, Derince’de 183,3 milyon, İzmit’te 226,9 milyon, Kandıra’da 82,7 milyon, Kartepe’de 116,3 milyon Başiskele’de 124,1 milyon, Gölcük’te 136,9 milyon, Karamürsel’de 31 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi.

ÇALIŞMA HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Genel kurulda alınan karar ile birinci kademe su faturası hane halkı sayısına göre değiştirildi. Yaptıkları çalışmaya değinen Sağlık, “ 4 kişilik aile için birinci kademe su kullanım oranı 10 metreküp, 5 kişilik aile için kademe 12 metreküp, 6 kişilik aile için kademe 14 metreküp, 7 ve üstü kişinin olduğu aileler için ise 15 metreküpe çıkardık” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAY UYARDI ZAM YAPILDI
Pandemi döneminde su desteği veren Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay’ın uyarıları sonucu zam yapmak zorunda kaldı. Zam öncesi özellikle kalabalık haneler için kademe su tarifesini değiştiren Büyükşehir, hane abonelerine yüzde 40, işyerlerine yüzde 60, sanayiye ise yüzde 85 oranında zam yaptı. Yeni fiyat tarifesi genel kuruldan oy birliği ile geçti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑