Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

“İstanbul için Kandıra feda edilecek”

Kandıra’ya yapılması planlanan Sungurlu Barajı hakkında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memleket Partisi Kocaeli İl Yöneticisi Oğuz Uslu, “İstanbul için Kandıra feda edilecek” dedi

12 Ekim 2021 Saat: 08:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.783 kez okunmuştur

“İstanbul için Kandıra feda edilecek”
“İstanbul için Kandıra feda edilecek”

Memleket Partisi Kocaeli Örgütü, Kandıra’ya yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı’nı protesto etmek adına İzmit Uğur Mumcu Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İl Başkanı Nejat Bayhan ile birlikte İl yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı. Memleket Partisi İl Yöneticisi Oğuz Uslu tarafından okunan açıklamada, “Akçakoca ve Teksen’i kapsayan Kocadere havzasında planlanan Sungurlu Barajı, Kandıra ilçesinin yüzde 30’u kadar büyüklükte bir alanını yani 270 km kareyi etkilemekte ve bu havzadaki 50 mahalle ve mevkii su toplama havzasında kalmakta 18 mahalle ve yerleşim mevki 12 kilometrekarelik baraj gölü içinde sular altında kalacaktı baraj yapılırken yaklaşık 200 bin ağaç kesilecek ve vadilerde verimli tarım toprakları yok olacaktır. Kanal İstanbul nedeniyle yok edilecek Sazlıdere ve Terkos Barajı ve Melen Barajı’ndaki yapım hatası nedeniyle devreye girememesi Sungurlu Barajını gündeme getirmektedir.

“13 EKİM’DE MAHKEME GÖRÜLECEK”
Bölge halkı 2015 yılından bu yana mücadele vermektedirler. Barajın orada yüzyıllardır yaşayanları yerinden etmeyecek şekilde yapılması talebiyle ÇED raporuna karşı dava açtılar. İki yıl önce davayı kazandılar ancak yeni ÇED raporu yapıldı ve buna karşı açılan dava ise 13 Ekim de İstanbul 12. İdare Mahkemesi’nde görülecek. Kandıra’yı ekolojik olarak etkileyecek ve yaşayan halkın göç etmesine sebep olacak bu projeden Kocaeli hemşerilerimiz belki farkında bile değil. İlimizin bir ilçesinin iklimini etkileyecek arazinin yüzde 30’u İstanbul’a su kaynağı olsun diye feda edilecek.

“PROTESTO ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Uluslararası su hakkı yasalarına göre öncelikle havzanın o ilde yaşayanların faydalanması öngörülürken yerel ve kamu yöneticilerimizin duyarsız kalması ve herhangi bir şey olmuyormuş gibi davranması hemşehrilik hukukumuza göre yargılanmalıdır. Mahallesini komşusunu köyünü ilçesini ve ilinin insanlarını sevmeyen ve onları korumayan insanların vatanını sevdiklerini söylemesi gerçekçi değildir. Bu nedenle tüm hemşerilerimizin genelde Kandıra bölgesinde özelde Sungurlu‘da yapılmaya çalışanları protesto etmeye davet ediyoruz çevremizi ve doğamızı korumak her birimiz ve çocuklarımız için hayati önemdedir” dedi. Uslu’nun ardından konuşan Kandıra Akçaova Köyü’nden Mustafa Aldemir, “2015 yılından beri bu dava devam ediyor. 2 sene önce bu davayı kazandık. Bu rapor tamamen bizim bölgemize uygun olmayan bir rapordur. Bizim haklılığımız yine ortaya çıkacaktır. Mücadeleye deva edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑