Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

İşsizlere umut veren ofis açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediyeye gelen iş taleplerini karşılamak ve işsizlere destek olmak amacı ile belediye bünyesinde İstihdam Ofisi kurdu. Çalışma ve İş Kurumu eski İl Müdürü Öztekin Kaşukçi getirildi.

12 Haziran 2019 Saat: 19:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.987 kez okunmuştur

İşsizlere umut veren ofis açıldı
İşsizlere umut veren ofis açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim vaatleri arasında yer alan İstihdam Ofisi Büyükşehir Belediyesinde kuruldu. Geçici olarak belediye binasında yer alacak ofisin başında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi getirildi. Özellikle yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kamuya işçi alımı olmazken, Büyükşehir’e gelen iş taleplerini özel sektöre yönlendirmek ve mesleki eğitim vermek amacı ile kurulan ofis işsizler için yeni bir umut kapısı olacak.

OFİSİN BAŞINA KAŞUKÇİ GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyakakın’ın seçim öncesi verdiği vaatler arasında yer alan istihdam ofisi seçimden 2,5 ay gibi kısa bir zamanda kuruldu. Büyükşehir Belediye binasının 4’üncü katında kurulan ofisin başına Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Öztekin Kaşukçi getirildi. Kurumdaki deneyimi ve başarılı çalışmaları nedeniyle ofisin başına getirilen Kaşukçi, ilk etapta 4 personel ile çalışmalarını başlattı. Kaşukçi ilk olarak ofiste sistemi kuracak ve gelen işsizlerin yönlendirmesini yapacak.

TALEPLERİ ALACAK

Yaşanan ekonomik kriz ve belediyelerin norm kadrolarının dolması, taşeron işçilerin KHK ile belediyenin şirketlerine kadrolu personel olarak alınmasıyla birlikte gelen iş taleplerinin karşılanması izin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın farklı bir formül buldu. Belediye bünyesinde kurulan istihdam ofisi ile birlikte belediyeye her gün gelen onlarca iş talebi özel sektöre yönlendirilecek.  

AÇIK İŞ TALEPLERİNİ ALACAK

İşsizleri işe yerleştirmek için işverenlerle çalışma yapacak olan ofis işverenlerden işçi taleplerini alacak. İşverenin talep ettiği eğitimli iş gücü ve kalifiye elaman ile ilgili çalışma ile kenttin işsizliği ve iş talepleri hakkında önemli bir veri tabanı ofiste oluşacak. İşveren ve belediye arasında sosyal konularda da bir köprü olacak ofis önemli çalışmalara imza atacak.

MESLEKİ EĞİTİM DE SAĞLANACAK

İstihdam ofisi sadece işsizlere iş bulmak için değil aynı zamanda işsizlere meslek edindirmek amacıyla da çalışacak. Özellikle işverenlerin talep ettiği eğitimli işçi talepleri için mesleki eğitim isteyen kişilere eğitim almaları için yönlendirmeler yapılacak ve bu konuda çeşitli projelere imza atılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑