Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İslamoğlu uyardı: Cankurtaran yoksa denize girmeyin

Kandıra’da kara hafta sonu. Farklı sahillerde denize giren Fikret Abacı ile Murat Kılınç boğularak can verdi. Her iki vaka da KOSKEM cankurtaranlarının olmadığı noktalarda meydana geldi. Son iki boğulma ile bu yıl hayatını kaybedenlerin sayısı 11 old

2 Ağustos 2022 Saat: 06:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.121 kez okunmuştur

İslamoğlu uyardı: Cankurtaran yoksa denize girmeyin
İslamoğlu uyardı: Cankurtaran yoksa denize girmeyin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KOSKEM, 15 Haziran’da başlayan deniz sezonuyla birlikte bu yıl 12 plajda, 182 cankurtaran ile 7 gün hizmet veriyor. Karadeniz’e bağlı yaklaşık 52 kilometre kıyısı olan, akıntı sebebiyle de içe çeken akıntının bulunduğu Kocaeli plajlarında sık sık boğulma tehlikesi geçirenler oluyor. KOSKEM 2018 – 2021 yılları arasında 6866 boğulma vakasına müdahale etti. KOSKEM ekipleri bu yıl da 15 Haziran’dan bugüne kadar ise 1157 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

BU KEZ KÖTÜ HABERLER
Sadece önceki hafta sonu Cebeci’de 65, Kovanağzı’nda 9, Kumcağız’da 41, Miço’da 1, Kerpe’de 11, Sarısu’da 8, Seyrek’te 7, Bağırganlı’da 14, Karamürsel’de 7, Darıca’da 5, Bayramoğlu’nda 4 ve görev bölgesi dışında 3 kişi olmak üzere toplam 177 vatandaş boğulmaktan son anda kurtarılmıştı. Ancak bu hafta Kandıra sahillerinden kötü haberler geldi.

ÇAYIROVALI ABACI
Kandıra'nın Çamkonak Uzunkum sahiline Çayırova’dan arkadaşları ile birlikte gelen Fikret Abacı, denize girdikten bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen cankurtaranlar, arama çalışması yaptı. Cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılan Abacı'nın hayatını kaybettiği belirlendi.

EŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE
Sakarya’dan Cebeci Plajına eşi ile birlikte gelen Murat Kılınç ise denize girdikten bir süre sonra çırpınmaya başladı. Olay yerine gelen cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkarılıp, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Kılınç, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İki olayla ilgili de inceleme başlatıldı.

TABELALARA KİMSE UYMUYOR
İki boğulma vakasında da dikkat çeken gerçeklik, cankurtaran hizmetlerinin olmadığı noktalarda gerçekleşmesi. Bilindiği gibi Kocaeli Valiliği bu yıl 12 noktayı denize girilebilir olarak belirledi ve KOSKEM ekipleri de o plajlarda cankurtaran hizmetleri veriyor. Bu plajlara “Burada Cankurtaran hizmeti verilebilir” tabelaları asılırken diğer noktalara da “Burada cankurtaran hizmeti verilmemektedir, denize girmeyin” yazılı uyarı tabelaları bulunuyor. Ve 5 yıldır cankurtaran hizmeti verilen hiçbir plajda ölümle sonuçlanan bir tehlike yaşanmadı. Hizmetin verilmediği yerlerde 2018’den bu yana 64 vatandaş hayatını kaybederken bu yıl da hayatını kaybedenlerin sayısı 11 oldu.

İSLAMOĞLU: CANKURTARAN OLAN NOKTADAN GİRİN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu da konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplandırdı. İki vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen İslamoğlu, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz Valiliğimiz tarafından belirlenmiş noktalar dışında denize girilmemesi. Buralarda oluşacak tehlikeleri ekiplerimiz bertaraf ediyor ama dışarıdaki noktalar için çaresiz kalıyoruz. O bölgelerde de denize girmeyin cankurtaran hizmeti yoktur uyarılarımız var. Bu dikkate alınmalı. Vatandaşlarımızdan kenar köşe, kimselerin bulunmadığı ve dalgalı havalarda denize girip can güvenliklerini tehlikeye atmamalarını rica ediyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑