Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İŞKUR, Kocaeli’de 175 geçici personel arıyor

İŞKUR İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde çalıştırılmak üzere 175 personel alımı yapılacağını duyurdu

15 Ağustos 2023 Saat: 11:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 896 kez okunmuştur

İŞKUR, Kocaeli’de 175 geçici personel arıyor
İŞKUR, Kocaeli’de 175 geçici personel arıyor

Her yıl büyük ilgiyle takip edilen, pek çok kişinin başvuru yaptığı Toplum Yararına Programa katılım şartları şöyle: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kuruma kayıtlı olmak, başvuru tarihinde işsiz olmak, emekli ve malul aylığı almamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve öğrenci olmamak.

KATILAMAYACAK OLANLAR
Toplum Yararına Programa; Açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç uzaktan eğitim alanlar katılamıyor. Ayrıca TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabiliyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını yani 17 bin 103 lirayı aşmaması gerekiyor.

9 AYA DÜŞÜRÜLDÜ
Katılımcıların programlardan genel yararlanma süresi 24 aydı. Ancak bu süre kamu kaynaklarından daha fazla kişinin yararlanması amacıyla 9 aya düşürüldü. Bugüne kadar programlardan 9 aydan daha az yararlananlar 9 aydan kalan süreleri kadar yararlanabilecek. TYP başvuruları il müdürlükleri, İŞKUR e şube, e-devlet ve Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑