Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İlk analiz sonuçları ortaya çıktı… Kandıra’nın plajları temiz mi?

Deniz mevsimi yaklaştığı şu günlerde ilk deniz suyu analiz sonuçları yayınlandı. Kocaeli’nin tüm plajları temiz çıktı

31 Mayıs 2022 Saat: 09:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.392 kez okunmuştur

İlk analiz sonuçları ortaya çıktı… Kandıra’nın plajları temiz mi?
İlk analiz sonuçları ortaya çıktı… Kandıra’nın plajları temiz mi?

Kocaeli’de deniz mevsimi başlamak üzere. Hatta bu hafta sonu sıcak hava, Kocaeli’de deniz sezonunu azı bölgelerde Mayası ayı sonunda ayırdı. Yeni sezon için bir yandan Kocaeli’de ki plajlarda çalışmalar sürerken vatandaşların aklına ise “deniz acaba temiz mi?” sorusu geliyor. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de denize girilebilecek olan tüm bölgelerden alınan analizlerin sonuçlarını yayınlandı. Peki 2022 yılının ilk deniz suyu analizinde sonuçlar nasıl çıktı? Kocaeli sahillerinde durum nasıl?

KANDIRA SAHİLLERİ TEMİZ
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden elde edilen verilere göre, Kandıra sahillerinde bulunan tüm plajlarda deniz suyu kalitesi oldukça iyi çıktı. Mavi bayraklı plajlarında bulunduğu bu bölgedeki sahillerde denize girmekte hiçbir sakınca yok. 24 Mayıs tarihli deniz suyu analizlerine göre bölgelerde denize girmekte hiçbir sakınca olmadığı ifade edildi.

KARAMÜRSEL BÖLGESİNDE DENİZE GİRİLEBİLİR
İzmit Körfezi içinde denize girilebilecek yerler içinde analiz sonuçları açıklandı. Mavi Bayrağı kaybeden Karamürsel Altınkemer plajında denize girilmesinde bir engel olmamasına rağmen, diğer plajlara nazaran deniz suyu kalitesinin düştüğü görüldü. Bunun yanında Ereğli Defne sahilinde deniz suyunda herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Bunun yanında Halıdere, Güzelkıyı ve Ulaşlı’da da denize girilebilir olduğu belirtildi.

SAKIN BURALARDA DENİZE GİRMEYİN
Gölcük ilçe sınırların içinde bulunan Değirmendere, Kavaklı sahillerinde ise herhangi bir ölçüm yapılmadı. Burada da deniz suyu ile ilgili bir bilgi olmadığı için vatandaşların denize girmesi tavsiye edilmiyor. Başiskele sahilinde de yine analizler yapılmadığı için bu bölgede de denize girilmemeli. İzmit Körfezi’nin kuzey yakasında Tavşancıl’a kadar hiçbir bölgede denize girilmesi uygun değil. Zaten tamamen liman ve sanayi tesisleri ile çevrili bu alanda denize girilebilecek bir noktada kalmadı. Vatandaşların kesinlikle bu bölgelerde hiçbir şekilde denize girmesi tavsiye edilmiyor.

MÜKEMMEL DEĞİL AMA YİNE DE İYİ
Dilovası Tavşancıl sahili, Tübitak-MAM sahilinde denize girilmesinde herhangi bir sakınca bulunmuyor. Darıca Ş.Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı Plajı ve Darıca Bayramoğlu plajında deniz suyu analizleri çok iyi olmasa bile denize girilmesinde bir sorun olmadığı belirtildi. Darıca Kadınlar Plajı’nda ve Bayramoğlu Halk Plajında deniz suyu analiz “iyi” olarak sınıflandırıldı. Bayramoğlu Ada plajındaki deniz suyu ise nispeten Darıca’daki diğer plajlardan biraz daha kötü çıktı. Bu plaj da “İyi” olarak sınıflandırıldı. Bir sonraki deniz suyu analizlerinde, ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑