Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İlçe Müftülüğü’nden Ramazan açıklaması

Kandıra İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Ramazan ayı programları ile fitre ve zekât hakkında bilgi verdi

1 Mayıs 2019 Saat: 00:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.090 kez okunmuştur

İlçe Müftülüğü’nden Ramazan açıklaması
İlçe Müftülüğü’nden Ramazan açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl Ramazan temasının “İnfak” (bağışlamak, paylaşmak)  olarak belirlendiğini kaydeden Yağcı, konunun Ramazan ayı boyunca ele alınacağını söyledi. 2019 yılı Sadaka-ı Fıtır miktarının ise bu yıl 23 TL olduğunu kaydeden Yağcı, vatandaşların Kandıra İlçe Müftülüğü’ne makbuz karşılığında fitre ve zekâtlarını verebileceğini ifade etti. 

MUKABELE OKUNACAK
Hatimle Teravih namazı Kandıra’da sadece merkez Orhan Camii’nde kılınacak. Kandıra merkezde 14 cami ve köylerle birlikte 260 camide mukabele okunup ve Teravih namazları kılınacak. İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı yaptığı açıklamada, “İlçemizde ve ülkemizde huzurlu bir Ramazan geçirmeyi yüce Rabbimden niyaz ederim. Tüm camilerimizde Kur’an mukabelesi okunacaktır. Teravih namazları da usulüne uygun olarak kıldırılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun tespiti doğrultusunda 2019 yılı fitre miktarı 23 lira olarak ilan edilmiştir. Ayrıca mükellef olan zengin cemaatimizin zekâtlarını en yakın akrabalarından başlamak suretiyle vermeleri İslam’ın temel şartı olarak önem arz etmektedir” dedi. 

BAYRAM NAMAZI 06.09’DE
Bayram namazının 06.09’de kılınacağını kaydeden Yağcı, “4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olacağız. Allah-u Teâlâ huzurla, gönül ferahlığı ile bayrama kavuşmayı hepimize nasip eylesin. Bu vesile ile rahmet ayı Ramazan da tüm din kardeşlerimize dua etmeyi bir görev bilelim. Sahurumuzla, iftarımızla, itikâflarımızla ve mukabelelerimizle bu mübarek oruç ayını en güzel şekilde değerlendirmeye çalışalım. Her geceyi Kadir Gecesi imiş gibi şevkle, aşkla teravih namazlarımızı kılmaya gayret gösterelim. İlçe Müftülüğü olarak tüm cemaatimizin ibadetlerinin, hayır ve hasenatlarının makbul olması için duacı olduğumuzu bilmenizi isterim. Kandıra’mıza ve ülkemize daha güzel günler ve Ramazanlar dileğiyle kalın sağlıcakla” şeklinde konuştu. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑