Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İlçe ilçe Kocaeli'de 5 ayda 4 bin 622 kişi yaşamını yitirdi

Pandemi süresince cenazelerin camilere götürülmeden ve vakitsiz olarak defnedilmesi nedeni ile yoğun bir mesai harcayan Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü, bu yılın ilk 5 ayında 4 bin 622 defin hizmeti gerçekleştirdi.

6 Temmuz 2021 Saat: 07:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.813 kez okunmuştur

İlçe ilçe Kocaelide 5 ayda 4 bin 622 kişi yaşamını yitirdi
İlçe ilçe Kocaeli'de 5 ayda 4 bin 622 kişi yaşamını yitirdi

Kocaeli’de cenaze hizmetleri, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün Kent Mezarlığı’nda bulunan hizmet binasında veriliyor. Özellikle koronavirüs ile birlikte farklı bir çalışma sürecine giren Mezarlıklar Müdürlüğü personeli; İl içi ve il dışı definlerde, hava ve karayolu ile birlikte vatandaşlara kaliteli hizmet verebilmek için canla başla çalışıyor. Cenaze namazlarının bile mezarlıklarda kılındığı bu süreçte çoğunlukla cenazeler, namaz vakitleri beklenilmeden ve az sayıda cenaze yakını ile kılındı.

NORMALE DÖNÜLÜYOR!
Vakalardaki azalmayla beraber önümüzdeki günlerde yoğunluğun normale dönmesi bekleniyor. Böylece personelin de yükü azalacak. Çünkü Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü 41 araç filosuyla, hava ulaşımı da dahil olmak üzere; 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında 4 bin 662 cenaze hizmeti verdi. Tüm hizmetlerin ücretsiz olarak verildiği Mezarlıklar Müdürlüğü’nde, koronavirüs nedeni ile vefat edenlere de hiçbir ayrım gözetmeksizin gerekli tedbirler alınarak hizmet verildi.

ÜÇ MEZARLIK DOLDU
Yapılan düzenlemeler ile birlikte kentin en düzenli ve bakımlı mezarlığı haline gelen Kent Mezarlığı, Kocaeli’de vefat edenlerin en çok defnedildiği mezarlık oldu. Kocaeli merkezde mezarlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Kent Mezarlığı yapılan çalışmalar ile birlikte daha uzun yıllar Kocaeli’ye hizmet edebilecek duruma getirildi. Kent merkezinde bulunan ve Kocaeli’nin ilk mezarlıkları olan Bağçeşme, Asri ile Hatipköy mezarlıkları ise uzun zamandan beri dolmuş durumda.

ÜST ÜSTE DEFİN VAR MI?
Dolan mezarlıklara sadece daha önceden yeri olanlar veya birinci derece yakınlarının üzerine defin yaptırmak isteyenler defin yapabiliyor. Bunun dışında, başka bir cenazenin üstüne defin yapılması, mevtanın birinci derece yakınlarının rızası ve cenaze defninin üzerinden 5 yıl geçmesi halinde mümkün oluyor. Hem yer tasarrufu sağlayan hem de vatandaşlar için daha az maliyetli olan bu defin türü, dini olarak da tavsiye edilen bir yol.

DEFİNDEKİ ARTIŞ NORMAL Mİ?
Kocaeli’de her yıl defin sayılarında 500 ila 700 arasında bir artış görülüyor. Bu, yıllık defin sayılarının yüzde 5 ila 7 arasında bir artış anlamına geliyor. Rakamlar, bir önceki yılla hemen hemen aynı. Yani Kocaeli’de pandemi dolayısı ile vefatlar yıllık anlamda çok büyük bir artış yaşamadı. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde 2021 yılının ilk 5 ayında, il içi ve il dışı olmak üzere toplam 4 bin 622 defin hizmeti gerçekleştirildi.

İL İÇİ DEFİNLER TABLOSU
İLÇELER DEFİN SAYISI

İzmit 996

Gebze 630

Gölcük 457

Körfez 393

Kartepe 375

Derince 353

Darıca 315

Başiskele 277

Karamürsel 238

Kandıra 222

Çayırova 213

Dilovası 150

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑