Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Pehlevan uyardı… “Omicron inanılmaz hızlı bulaşıyor”

İl Sağlık Müdürü Pehlevan koronavirüs ve aşılama çalışmaları ile ilgili açıklamasında, “Omicron inanılmaz hızlı bulaşıyor. Havalar da soğuk insanlar kalabalık ortamlara giriyor. O yüzden maske ve mesafe çok önemli” dedi.

29 Ocak 2022 Saat: 09:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.065 kez okunmuştur

İl Sağlık Müdürü Pehlevan uyardı… “Omicron inanılmaz hızlı bulaşıyor”
İl Sağlık Müdürü Pehlevan uyardı… “Omicron inanılmaz hızlı bulaşıyor”

Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından 20 bin dolaylarında seyreden günlük vaka sayıları ilk kez 80 bine kadar çıktı. Yetkililer her seferinde kurallara uyulması gerektiğinin altını çizerken Omicron varyantının ise çok hızlı bulaşması vaka sayılarını bu noktaya getirdiğini ifade ediyorlar.

Bu konularla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Yüksek Pehlevan açıklamalarda bulundu. Pehlevan il olarak yapımı devam eden Şehir Hastanesi ile ilgili bilgiler verirken şu ifadeleri kullandı: Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda bir tarih vermek çok doğru olmaz. Ama en kısa zamanda bitecek” dedi.

“HASTANELERİMİZDE COVİD-19’A BAĞLI BİR SORUN YOK”
Artan vaka sayılarının ardından Kocaeli’ni değerlendiren Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Vaka sayısı tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da arttı. Ama şu anlık bizim hastanelerimizde bir sıkıntı yok. Tedbirler konusunda son zamanlarda gevşek davranılıyor. Aşılamada özellikle yaşlılarımızı ve kronik hastalarımızı korumamız lazım. Hastalık hafif geçiyor diye rehavete kapılmamak gerekiyor. Özellikle yaşlı hastalarımız bir anda yoğun bakımlık olabiliyor. Hastanelerimizde Covid-19’a bağlı bir sorun yok. Tabi ki bu her şey güllük gülistanlık demek değil. Mevsimsel hastalıklarımız var. Biraz daha dikkatli olmak lazım o yüzden. Omicron inanılmaz hızlı bulaşıyor. Şimdi bir de havalar soğuk insanlar kalabalık ortamlara giriyor. O yüzden maske ve mesafe çok önemli” diye konuştu.

“AŞILAMADA KÖTÜ DURUMDA DEĞİLİZ”
Aşılama hakkında da konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Aşılamada kötü durumda değiliz. Ama hala hiç aşı yaptırmamış ve aşılarının tamamlamamış vatandaşlar var. Bu kişiler risk taşıyor. Riskli olan vatandaşlar bunlar. Bir an önce aşılarını yaptırmaları veya da aşılarını tamamlamaları gerekir” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑