Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Pehlevan’dan yılbaşı uyarısı

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka sayılarının düşme eğilimine geçtiğini, bu eğilimin devam etmesi için yeni yılda kutlamalarda vatandaşların kapalı mekanlarda maskesiz durmamasını, kalabalık ortamdan uzak durmalarını istedi

13 Aralık 2021 Saat: 09:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.048 kez okunmuştur

İl Sağlık Müdürü Pehlevan’dan yılbaşı uyarısı
İl Sağlık Müdürü Pehlevan’dan yılbaşı uyarısı

Sağlık Bakanlığı Omicron varyantının Türkiye’de 6 kişide görüldüğünü açıkladı. 5 vaka İzmir 1 vaka ise İstanbul’da. Henüz ilimizde tespit edilmiş bir vaka yok ve tespit edilen vakalar da hafif semptomlar gösteriyor; hastalığı ayakta geçiriyorlar. Ama bu varyantın pandemiyi nasıl bir sürece sokacağı da henüz bilinmiyor. Bu nedenle uzmanlar tedbirin elden bırakılmaması konusunda uyarıyor.

UZUN SÜRE KALMAYIN
Bu süreçte önemli bir uyarı da ilimizden geldi. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, yaklaşan yeni yıl kutlamaları ile ilgili vatandaşları uyardı. Pehlevan, omicron varyantının dünyada hızla yayıldığını hatırlatarak, yeni yılda tüm vatandaşların kapalı mekanlarda maskesiz uzun süreli kalmaktan uzak durmasını istedi. Kocaeli’deki vaka sayılarının düşme eğiliminde olduğunu da vurgulayan Pehlevan, gençleri aşı olmaya davet etti.

MASKESİZ DURMAYIN
Yeni yılda tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, şunları söyledi:

“- Vaka sayıları düşme eğilimine girdi. Bu durum bizi rehavete sokmamalı. Daha dikkatli olmak zorundayız. Şu anda dünyayı etkisi altına almaya başlayan Covid-19 Omicron varyantı nedeniyle çok daha dikkatli olmalıyız. Kapalı ortamlarda maskesiz durmamalıyız. Kapalı ve kalabalık bir alanda Omicron varyantlı bir kişi olması onlarca kişinin virüse yakalanması anlamına gelir.

TEDBİRİ BIRAKMAYIN
Bu nedenle kapalı ortamlarda ve özellikle kalabalık alanlarda asla maskemizi çıkarmamalıyız. Yeni yılda daha dikkatli olarak düşme eğiliminde olan vakalarımızın yükselmemesi için çaba göstermeliyiz. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Kış mevsiminin başlaması ile birlikte kapalı mekanların havalandırmaları da iyi yapılmadığından bulaş hızı yükselebilir. Mümkün olduğu kadar kapalı alanlar havalandırılmalı”

AŞI ÇAĞRISI YAPTI
Aşı oranlarında Kocaeli’nin mavi olmasına rağmen genç nüfusun aşılanma oranını düşük olduğuna dikkat çeken Pehlevan, gençleri aşı olmaya davet etti. Hala yoğun bakımlarda koronavirüs ile mücadele eden genç, orta yaşlı, yaşlı nüfusun olduğunu hatırlatan Pehlevan, “Aşı şu anda tek silahımız. Bu nedenle gençlerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Ayrıca ikinci ve üçüncü doz aşılarını olmayan vatandaşlarımızın da bir an önce eksik dozlarını tamamlamalarını istiyoruz. Özellikle Omicron varyantına karşı kendimizi korumamız için aşı olmalıyız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑