Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen'den önemli açıklamalar!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilimizde eğitimle ilgili herhangi bir problem olmadığını ve ders sürelerinin kısaltılmayacağına dair açıklamalarda bulundu

29 Eylül 2021 Saat: 03:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.929 kez okunmuştur

İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşenden önemli açıklamalar!
İl Milli Eğitim Müdürü Akmanşen'den önemli açıklamalar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda, “İkili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okulların açık kalmasını düşünüyoruz” açıklamasında bulunurken biz de ilimizde eğitimle ilgili merak edilen soruları Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’e sorduk.

KOCAELİ’DE DERS SÜRELERİ KISALMAYACAK

Ders süreleri , ikili eğitim yapılan bazı şehirlerde kısalırken Kocaeli okullarında ders sürelerinin kısaltılıp kısaltılmayacağının cevabını Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen verdi. Akmanşen, ders sürelerinin kısaltılmayacağını, bazı okullarda vaka tespit edildiğini ve onlar için uzaktan eğitime geçildiğini açıkladı. Akmanşen’in yaptığı açıklama şöyle: “Kocaeli’de okullarımızda koronavirüs vakası tespit edildi ve biz de tüm okulu kurtarmak açısından tespit edilen vakalara uzaktan eğitim vermeye başladık. Böylece tüm okulun sağlığını korumuş oldu. Şu anda herhangi bir problem gözükmemekte. Hafta sonu eğitime geçmek ve ders sürelerini uzatmak gibi bir planlamamız yok.”

OKULLAR AÇIK KALACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda ise eğitimle ilgili merak edilen soruları yanıtlarken okulların açık kalmasını düşündüklerini belirterek şunları söyledi: “Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okulların açık kalmasını düşünüyoruz. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil üniversite eğitimi için de aynı şekilde düşünüyoruz."

4 İLDE DERS SÜRELERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Diyarbakır'da ders süreleri ikili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü. Hatay Valiliği, tarafından ikili eğitim yapan okullarda ise iki teneffüs saatinin 40 dakika olmasına, okul öncesi eğitim veren kurumlar hariç ilkokul, ortaokul ve liselerde ise 30 dakika olmasına karar verildi. Kırıkkale Valiliği ikili eğitime geçen Temel Eğitime bağlı okullarda ders saatlerinin en az 30 dakika, mesleki ve teknik eğitime bağlı liselerde ise ders saatlerinin en az 35 dakika olarak planlamasını istedi. Bursa'da ders süreleri 5 dakika indirildi ve ders süresi 35 dakika oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑