Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İdris Ersoy: 55 liralık yemek parasını belediyelerden talep ediyoruz

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy’dan belediyelerde çalışan kadrolu ve şirket personelleriyle ilgili çok önemli açıklama

19 Ekim 2022 Saat: 03:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 801 kez okunmuştur

İdris Ersoy: 55 liralık yemek parasını belediyelerden talep ediyoruz
İdris Ersoy: 55 liralık yemek parasını belediyelerden talep ediyoruz

Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Merkezi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeler neticesinde her iki bakanlık tarafından ortak genelge çıkarıldı. Belediyelere gönderilen bu genelgeye göre; belediyelerde çalışan kadrolu ve şirket personellerinin yemek ücretlerinin minimum 55 TL’ye yükseltilmesi gerekiyor.

13 EKİM’DE GENELGE ÇIKTI
13 Ekim 2022 tarihli yayınlanan genelgeyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy çok önemli açıklamalar yaptı. Başkan Ersoy, 55 liralık yemek ücretlerinin yürürlüğe girmesi için Kocaeli’de örgütlü oldukları oldukları belediyelere ek protokol talebini ilettiklerini açıkladı.

55 LİRA
Başkan İdris Ersoy, “Biz yemek ücretlerindeki sıkıntının farkındayız. Bunun için HAK İş Konfederasyonumuz ve sendikamızın genel merkezi gerekli görüşmeleri yaptı. Bu görüşmeler neticesinde bakanlık genelgeyi çıkardı, belediyelere gönderdi. Bu genelgeye göre kadrolu ve şirket personellerinin yemek ücretleri minimum 55 lira olması gerekiyor.

ARTAN GIDA FİYATLARI
Biz de bu genelge neticesinde örgütlü olduğumuz belediyelere yemek ücretlerindeki revize için ek protokol talebini belediyelere ilettik. Artan yemek ve gıda fiyatları ortada. Bu sebeple süratle yemek ücretlerindeki iyileştirmeleri belediye yönetimlerinden talep ediyoruz. En kısa sürede bu ek protokolü imzalayarak genelgenin belediyelerde yürürlüğe girmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑