Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İdebir Derneği Vefa Sohbetinde Musa Ordu ile buluştu....

İdebir derneğinin mutat düzenlediği vefa sohbeti programinda Aralık ayı konuğu Seka Kağıt fabrikası eski Genel Müdür Yardımcısı Musa Ordu hayat hikayesini anlattı.

30 Aralık 2021 Saat: 09:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 849 kez okunmuştur

İdebir Derneği Vefa Sohbetinde Musa Ordu ile buluştu....
İdebir Derneği Vefa Sohbetinde Musa Ordu ile buluştu....

Açılış konuşmasını Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan Derneğin yaptığı ve yapacakları faaliyetlerden bahsetti. Ahmet Baydar ile 15 günde değerler ve din sohbeti, ayda bir de vefa sohbeti ve farklı konular ve konuklarla konferanslar verdiklerini ve devam edeceklerini belirtti. Musa Ordu konuşmasında; 1938 Denizli doğumlu olduğunu ve Denizli ki köy hayatından ve eğitiminden bahsetti. Okumasını babasının ortaokula kayıt şartı olan bir masa parası vermesine borçlu olduğunu ve hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi.

Askerliğini öğretmen olarak Trabzon'da köy okulunda iki yıl yaptığını ve hala o köydeki insanlarla görüştüğünü belirtti. Seka ya bir arkadaş ziyaretinde gel burda çalış ile başladığını ve sırası ile Genel Müdür yardımcılığına kadar yükseldiğini belirtti. O zaman işçi alımlarını ihtiyaca göre baskı hirmeden kendilerinin yaptığını sonraları ise adama göre iş şekline döndüğünü ve parti,siyasi, bürokrat işe adam aldirdigini ,3 bin kisinij çalışması gereken yerde 9 bin kişilere gelindiğini söyledi.


Öylemi ekmek kesen ayrı ekmeği dağıtan ayrı. Çuvalı mskinen yanına getiren ayrı, yerden çuvalı makineye koyan ayrı idi. Sendika ve siyasilerin arasında tikandiklarini söyledi. Daha sonrasında İstanbul da İSKİ ye Veysel Eroğlu'nun ısrarlı daveti ile yönetim kurulu üyesi olarak girdiğini , güzel ve faydalı çalışmalar yaptıklarını sonrasında yönetimin değişmesi ile şeklinin değiştiğini ve usulsüzlükleri dile getirdiği için görevden el çektirildi gibi söyledi. Vefa sohbetine; Dernek yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑