Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Hyundai, çalışanının yüzünü yine güldürdü Tüm çalışanlara yüzde 50 zam!

Kocaeli İzmit İlçesinde üretim yapan Hyundai Otomobil fabrikasında, işçilerin merakla beklediği yeni dönem iş ücretleri belli oldu. İşçilerin yüzünü güldüren haberi, Hyundai Türkiye Başkanı Sangsu Kim, kendilerine gönderdiği mektup ile duyurdu.

17 Mart 2022 Saat: 01:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.437 kez okunmuştur

Hyundai, çalışanının yüzünü yine güldürdü Tüm çalışanlara yüzde 50 zam!
Hyundai, çalışanının yüzünü yine güldürdü Tüm çalışanlara yüzde 50 zam!

Hyundai Türkiye Başkanı Sangsu Kim, işçilere gönderdiği mektupta, otomotiv sektörü ve dünyada yaşanan kriz ile zorluklardan bahsederek, şirketin bu zorluklara rağmen, çalışanlarını desteklemek için büyük uğraş verdiğini anlattı. Ardından uygulanan ücret artışlarının müjdesini verdi, Kim mektubunda, saatlik ücretli çalışanlarının maaşına Mart-Eylül ayları arası, 6 ay için yüzde 41.93 enflasyon oranına karşın %50 zam uyguladığını duyurdu. Öte yandan, yıllık bazda ücret artış oranının ise %80’i bulduğu öğrenildi.

İŞÇİLER MEMNUN
Aldıkları mektupta verilen zam haberine bir hayli sevinen ve yüzleri gülen Hyundai çalışanları, konu ile ilgili olarak gazetemize de, almış oldukları zam nedeniyle duydukları memnuniyeti ileten mesajlar yolladı. Bir grup Hyundai çalışanının gazetemize gönderdiği mesajda, gelen zamma karşı sevinçlerini şu sözler ile ifade ettiler. “Eylül ayında verilen zamma sevinmiştik, yönetimin bizi gözettiğini hissettirmişti. Ne var ki, ondan sonraki birkaç aylık süreçte sürekli yükselen enflasyon ve zorlu ekonomik şartlar yüzünden bu zammımız da günden güne eridi. Zam açıklamasında bir kez daha gördük ki durumumuz dikkate alınmış. Enflasyonun çok daha üstüne zam yapılması önümüzdeki aylarda da bizi rahat ettirecektir. Hayat pahalılığına karşı şirketimizin her zaman bizlere destek olduğu için teşekkür ederiz”

YAN HAKLARDA SÜRPRİZ İYİLEŞTİRMELER!
Başkan Sangsu Kim tarafından kaleme alınan duyuru mektubunda ücret artışlarının yanı sıra yan haklara yapılan iyileştirmeler de konu ediliyor. Önceki dönemlerde yan haklara sadece eylül aylarında iyleştirmeler yapan Hyundai, bu sene bazı yan haklarda da bu Mart ayında artış yaptı.

DEVAMSIZLIK PRİMİ VE RAMAZAN ALIŞVERİŞ KARTLARINDA ARTIŞ
Son yapılan iyileştirmeyle ise katlanarak artan devamsızlık primi sayesinde yıl içinde 1800TL’ye kadar ek kazanç elde edebilecekler. Öte yandan Ramazan ayı için verilen alışveriş kartlarında da iyileştirme yapıldı. Yılbaşında, 1000 TL alışveriş kartına ek 1000 TL de enflasyona karşı destek amaçlı kart verilmişti. Bu Ramazan ayı için ise 1500 TL’lik alışveriş kartına ek 1500 TL’lik, toplamda 3000 TL’lik kart da şirket tarafından destek amaçlı olarak çalışanlarına dağıtılacak.

BİR İYİLEŞTİRME DE KURBAN BAYRAMI PARASINA!
Başkan mektubunda son olarak, diğer bir yan hak olan Kurban Bayramı ödemesini, şirketin 800 TL’den 1500 TL’ye yükselttiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz yıl Mart ayında 6 aylık zamdan memnun olmayan Hyundai İşçilerinin yönetime sesini duyurmalarından sonra Güney Koreli Başkan verdiği sözleri tutarak Eylül ayında 1100 TL’lik zam ile çalışanlarının gönlünü almıştı. 2022 Mart dönemi zammı işçilerin merak konusuydu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑