Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Hayvan üreticilerine teşvik müjdesi!

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfen, Tarım Bakanlığı’nın yeni hayvancılık teşviklerini gazetemize açıkladı.

17 Aralık 2019 Saat: 02:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.332 kez okunmuştur

Hayvan üreticilerine teşvik müjdesi!
Hayvan üreticilerine teşvik müjdesi!

KOCAELİ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfen, Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt'a Tarım Bakanlığı’nın yeni hayvancılık teşvikleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gülfen,Türkiye'de hayvancılığın zor günler geçirdiği bu dönemde Tarım Bakanlığı’nın yeni hayvancılık teşviklerini açıkladığını müjdeleyerek, temel buzağı desteğinin 350 TL, suni tohumlamadan doğan ve geçerli süt ölçümü bulunan işletmelerde inek başına 175 TL ilave soy kütüğü desteği verileceğini söyledi.

DİKKAT EDİLMELİ

Gentürk boğası kullananlara ilave 50 TL, ayrıca simental, montofon gibi kombine ve etçi ırklar için suni tohumlama şartı ile 600 TL desteklemenin bu yıl başladığını kaydetti. Öte yandan işletme birlik üyesi ve uygun süt ölçümü var ise artı 175 TL daha destekleme alacağını vurgulayan Gülfen, “Bu kurallar önümüzdeki sene için planlama yapmamızı kolaylaştırıyor. En önemli kural suni tohumlama uygulaması ve bu tohumlamadan doğacak olan buzağı hususudur. Holstein ve sütçü ırklarda 4 yaşa kadar kendi ırkı ile tohumlama şartı var. Eğer holstein ve jersey de 4 yaş altına yapılacak tohumlama e-ıslaha kaydedilemeyeceği için buzağı babasız doğar ve sadece 350 TL alır. Dikkat etmemiz gereken, holstein, jersey, simmental ve brownswiss (montofon) ırklarında 4 yaşa kadar olanlarına kendi ırkı ile tohumlama yapılmalıdır” dedi.

YENİDEN YAPILANDIRILMALI

Üreticilerin sıkıntılarını da dile getiren Gülfen, “Burada üreticilerimizin sesi olarak da bir şeylerden bahsetmek istiyorum. Üreticilerimiz şu dönemde gerçekten çok zor bir süreç geçirmektedir. İthalat politikalarından dolayı et kesiminin hala 30 liralarda çakılı kalıp yem fiyatının 80 lira üzerine çıktığı şu günlerde bakanlıktan bir ricamız daha var. Sayın yetkililer lütfen tarım kredi ve Ziraat Bankası borçlarını erteleyin ya da yeniden yapılandırınız” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑