Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Halk pideye ilgi yoğun

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın halk ekmek büfelerinde satmaya başladığı 'halk pide' uygulaması büyük ilgi görüyor.

16 Nisan 2021 Saat: 20:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.890 kez okunmuştur

Halk pideye ilgi yoğun
Halk pideye ilgi yoğun

Ramazan ayında büfelerde ekmek kadar pide satışının da arttığı gözlendi. Halk ekmek büfelerinde Ramazan ayı nedeniyle satışlar 09.00-12.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında yapılıyor. Pide satışlarında yoğunluk, iftara yakın saatlerde daha da artıyor. Pide satışları da, ikinci etapta yani saat 16.00’dan sonra yapılıyor.

GRAMAJ AYNI FARK 1 LİRA
Fırınlarda 370 gramı 4 liradan satılan pide, halk ekmek büfelerinde yine aynı gramajla ancak 3 liradan satılıyor. Vatandaş, 1 liralık farkı önemli bulurken, aynı pideyi halk ekmek büfesinden daha ucuza almak için biraz kuyrukta beklemeyi göze alıyor. 41 Kart ile pide alma imkanı tanınan vatandaşlar da pide dağıtımının ilk saatlerinde halk ekmek satış noktası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

DAHA UCUZ
Halk ekmek büfelerinde 370 gram pide, fırınlara göre 1 lira daha ucuza 3 liraya satılıyor. Vatandaş da bütçesine önemli katkı sunan bu fark için pideyi halk ekmek büfesinden alıyor.

HİJYEN KURALLARI ÖN PLANDA
Halk ekmek büfelerinde satışlar, her zamanki gibi hijyen kurallarına uygun yapılıyor. Pide veya ekmek almaya gelen vatandaş, pandemi kurallarına uygun mesafede bekleyişini sürdürüyor. Büfede görevli olanlar da maske ve eldivenli olduğu halde, isteyen vatandaşa ekmek ve pidesini teslim ediyor.

48 NOKTADA SATIŞ VAR
Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra, İzmit, Derince ve Dilovası’nda halk ekmek satışı yapılan 48 noktada 370 gram pide 3 liradan vatandaşa ulaştırılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine günlük dağıtacağı 46 bin pideyi de yine vatandaş halk ekmek satış noktalarından ve fırınlardan alabiliyor.

VATANDAŞ BEKLİYOR
Halk ekmek büfelerinden 370 gram pideyi 3 liradan alan vatandaş memnun. Fırıncılar ihtiyaca göre büfelere ekmek ve pide gönderildiğini, almadan dönülmemesi için gereken önlemleri aldıklarını belirttiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑