Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Hacıoğlu: Tapu İşlemleriyle İlgili Sektör ve Sistem Değişiyor

Başkan Hacıoğlu, emlak sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi, “Sektör ve sistem değişiyor. Bunlar bize artı katan durumlar. Bilişim çağını çözemeyen varsa bizim sektörde hizmet etme hakkı yok” dedi.

15 Mart 2020 Saat: 06:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.452 kez okunmuştur

Hacıoğlu: Tapu İşlemleriyle İlgili Sektör ve Sistem Değişiyor
Hacıoğlu: Tapu İşlemleriyle İlgili Sektör ve Sistem Değişiyor

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, E-Devlet üzerinde tapu işlemleriyle ilgili yaşanan gelişmeler, taşınmaz ticareti yönetmeliği ve oda çalışmaları hakkında özel açıklamalarda bulundu. E-Devlette tapu işlemleriyle ilgili gelen güncellemeyle ilgili bilgi veren Hacıoğlu, şunları söyledi:

“Tapu sorgulaması var E-Devlet üzerinden. Eskiden E-Devletten tapu detaylarında ada, parsel ve metrekare bilgilerine ulaşabiliyordunuz.

UYGULAMA BİZİ RAHATLATTI

Şimdi yerin üzerinde şerhler, ihtilaar varsa görebiliyoruz. Eskiden gayrimenkul işi yapanlar tapu dairesine giderek taşınmazın üzerinde haciz var mı yok mu diye soruyordu. Bu sistem vatandaşı çok rahatlattı. Vatandaş artık tapuya gitmeden bu işleri halledecek. Tapu dairesinde iş yoğunluğunu önleyecek bir çalışma. Bu çok güzel bir uygulama. Keşke tüm kamu kuruluşları böyle bir sisteme geçse. Bu uygulama bizi de rahatlattı

” YÖNETMELİK 30 AĞUSTOS’TA YÜRÜRLÜKTE”

Alpay Hacıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “-Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin bugünkü şeklinde ben gayrimenkul sahibiyle sözleşme yaparsam ilgili belediyeye ve tapu dairesine şifahen sorma hakkım var. Bu taşınmaz üzerinde herhangi bir şerh var mı diye sorular sorabilirim. Sözleşme yapmadan önce benim bunları öğrenmem lazım. Öyle kişiler var ki tapunun fotokopisini çektirerek 10 emlakçıya gidiyor. Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği 30 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

SEKTÖR VE SİSTEM DEĞİŞİYOR

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 3d Harita sistemi getirdi. E- Devletten girdiğinizde parselin yerini gösterip konum açıyor. Bunlar güzel uygulamalar. Bunlar ihtiyacımız olan uygulamalardı. Sektör ve sistem değişiyor. Bunlar bize artı katan durumlar. Bilişim çağını çözemeyen varsa bizim sektörde hizmet etme hakkı yok. Eski sistem yok artık. Bizler de esnaf olarak kendimizi geliştirmeliyiz.

EĞİTİM PROGRAMLARI YAPACAĞIZ

Oda olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki haftalarda Kandıra’da ilçe programımızı yapacağız. Çok güzel eğitim programları yapıyoruz. Biz bu süreçten sonra üyelerimize mesleki konularda eğitimler verecek programlar yapacağız. Bir kişi bile katılsa sektörel bilgilendirme konusu üzerine gideceğiz. Sistem, mevzuatlar değişiyor. Sektör aktörlerinin kendini güncellemesi gerekiyor.

MESLEKTAŞLARIMIZ BELGE ALMALI

30 Ağustos’tan sonra sözleşmesiz çalışamayacağız. Gayrimenkul sahipleri de taşınmaz ticareti yetki belgesi sahibi, emlak ofisi olan meslektaşlarımızla gönül rahatlığıyla çalışabilirler. Bu belgeye sahip olan insanlar güvenilirdir. Eskiden sorgulanamıyordu. Meslektaşlarımızın yetki belgesi alması gerekiyor. Yetki belgesi almayan meslektaşlarımız hiçbir internet portalında ilan yayınlayamayacaklar. Sektör olarak dibe indik ama bundan sonraki süreçte yavaş yavaş Türkiye ticareti iyi seviyelere gelecektir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑