Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Hacıoğlu: Kafasına göre kimse kira artışı yapamaz

Kocaeli Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hacıoğlu, sektördeki son durumu değerlendirdi, mal sahiplerinin kira artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hacıoğlu, kimsenin öyle kendi kafasına göre kira artışı yapamayacağını, bunun belli kurallara bağlı o

23 Mart 2022 Saat: 02:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.069 kez okunmuştur

Hacıoğlu: Kafasına göre kimse kira artışı yapamaz
Hacıoğlu: Kafasına göre kimse kira artışı yapamaz

Başkan Hacıoğlu, sektörün durumunu değerlendirirken özellikle pandeminin beraberinde getirdiği olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle cadde üzerindeki dükkanların boşaldığını açıkladı. Kocaeli’de satılık konutların bulunduğunu ve bütçe oluşması halinde vatandaşın istediği şartlarda ev bulmakta sıkıntı yaşamadığını belirten Hacıoğlu, özellikle İzmit’in son dönemde yoğunluk nedeniyle çok fazla sıkıştığını da dile getirdi.

YENİ KONUT PROJELERİ OLACAKTIR
Kocaeli Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“- Kocaeli’de turizm, sanayi var. Her yıl göç alan bir şehiriz. İş hayatı İstanbul’da olup Kocaeli’de ikamet eden bir çok insan var ki Gebze, Dilovası, Körfez, Darıca gibi ilçelerimiz bu konuda daha da yoğunlar. Sakarya’ya, Bursa’ya yakın stratejik noktayız. Kentte konut satışları saydığımız özellikler nedeniyle artış göstermekte. Deprem sonrası kentin yapılaşmasına katkı sağlayacak projeler yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir. Başiskele’nin imara açılmış olması, İzmit’te yeni Kandıra yolu bölgesinin imara açılmış olması, Karamürsel’de köprünün ayağı ile birlikte yeni bir imar alanının oluşması gibi noktalara baktığımızda Kocaeli her ilçede ayrı özellikleriyle büyüyor.

FİYATLAR ARTIK GERİ GELMEZ
Geçen yılın verilerine göre Türkiye genelinde konut satışlarına bakıldığında Kocaeli 9’uncu sırada yer alıyor Kocaeli, bu anlamda çok güzel bir konumda yer almakta. Bir dönem konut faiz oranlarında çok fazla artış yaşandı fakat sonra bir düştü. Bu düşüş biraz daha yaşanırsa konut satın almak isteyenler için bir teşvik olabilir. Bu teşvik olursa iyi de olur çünkü tüm Türkiye’de konut üreticileri sıkıntılar yaşamaya başladı. Bir dönem Yahya Kaptan’da yer alan bir konut 300 bin lira ile 500 bin lira arasında oynuyordu fakat şimdi 800 bin lira-1 milyon lira arasında oynuyor. Fiyatlar geri gelir mi? Hayır, fiyatlar geri gelmez. Fiyatlar artmaya devam eder mi? Hayır, zaten artabileceği kadar arttı. Büyükşehir Belediyesi’nin köyleri imara açması çok önemli çünkü İzmit sıkışmış durumda.”

Kocaeli’de bir-iki yıl önce konut almak isteyenlerin pandemi nedeniyle bu alımları ötelemek zorunda kaldığını hatırlatan Hacıoğlu, iki yıldaki artışla vatandaşların o zamanki avantajı değerlendiremediğini söyledi. Alpay Hacıoğlu, artan fiyatlar nedeniyle bu kez vatandaşın konut almakta zorlandığını belirtti.

CEZAİ İŞLEME MARUZ KALIR
Fahiş artış talebi nedeniyle son dönemde kiracıların yaşadığı sıkıntıların kendilerine aktarıldığını anlatan Alpay Hacıoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“- Kiracı ‘Bin liraya oturuyordum, şimdi ev sahibi kiramızı 2 bin liraya çıkarmak istiyor.’ diyor. Ev sahiplerinin yaptığı bu artışlar etik değil, doğru değil. Örnek vermek gerekirse, kiracı eve girerken mal sahibi ile üç yıllık bir anlaşma yaptık. Yapılan anlaşmada kira artışlarına yer verdiysek, her yıl o oranda artış yapılabilir. Mal sahibi kiracıya ancak sözleşmesi sona erdiğinde kendine göre bir kira belirler. Bu konuda sözleşme devam ederken kendi kafasına göre artış yapamaz. Devlet her ay kira artış oranları belirler ki mart ayının artış ortanı yüzde 25,98 oranında. Mal sahibi sözleşme devam ederken bu oran üzerinde bir artış yaparsa haksız kazanç elde etmesi sebebiyle cezai işleme maruz kalır”

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Zafer Taşdemir 23.03.2022 14:40
Ama ev sahipleri sözleşmeleri yıllık yapiyo buna bağlı yıl sonunda kafasına göre artış yapiyo mesela benim önceki oturduğum ev sahibi evi saticagim dedi ve eve bir kaç kişi geldi bakmaya açıkçası ben rahatsız oldum sattım evi dedi Haziranda tasinacaklar dedi ve ben ev buldum taşındım hemen ertesi gün ilana konulmuş ve 1000 lira üstüne buna ne yapacaksınız bu şekilde benim gibi olan bir sürü insan var
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑