Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Güzel Sanatlar Fakültesi, hocasını unutmadı

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz ‘Suha Kocaoğlu’ anısına düzenlenen fotoğraf sergisine tüm sevenleri katıldı.

2 Ekim 2013 Saat: 15:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.737 kez okunmuştur

Güzel Sanatlar Fakültesi, hocasını unutmadı
Güzel Sanatlar Fakültesi, hocasını unutmadı
Kandıra da uzun yıllar Foto Renk adı altında fotoğrafçılık mesleğini yürüten Suha Kocaoğlu’nu KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümü öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. KASKF eski başkanı Suha Kocaoğlu yakalandığı amansız hastalık sonrasında yaşamını yitirmişti. Kocaeli Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencileri hocaları ‘Suha Kocaoğlu’ anısına fotoğraf sergisi düzenlendi.
Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi'nde düzenlenen serginin açılışına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, Suha Kocaoğlu’nun oğlu Orçun Kocaoğlu, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Başkanı Cengizhan Günesen, Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aygün Aynagöz, akademisyenler, öğrenciler, sevenleri yanı sıra çok sayıda Kandıralı katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başar, Suha Kocaoğlu'nun okul içinde sınırlandırılamayacak bir kişilik olduğunu belirtirken sanki çıkıp gelecekmiş gibi hissettiklerini söyledi. Reşat Başar'ın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Özer Kanburoğlu : " Dokuz yıl önce adım attığım bu fakültede ilk tanıdığım insan Suha Hocamızdı. " diye konuştu. Ayrıca bölüm içerisinde bulunan fotoğraf stüdyosuna Suha Kocaoğlu'nun ismini vererek onu ölümsüzleştirdiklerini belirtti.
Sonrasında konuşan Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Başkanı Cengizhan Günesen; “Çok iyi arkadaşımı, dostumu, ağabeyimi kaybetmenin üzüntüsündeyim. Hocamız sevgi dolu kırıcı olmayan her işimize koşan, KASK'taki çalışmalarıyla her zaman hatırladığımız bir insandı” dedi. Gazetemizin Kandıra Temsilcisi Ünal Cankurt ustasını şu sözlerle anlattı; “Foto Renk Fotoğraf Stüdyosunda 1986-1991 yılları arasında Süha ağabeyimin yanında 5 yıl çalışarak kendi işyerimi açtım. Kandıra da Foto Ünal olmamızda Süha ağabeyimizin büyük payı bulunuyor. Bana ağabeylik yapan ve sanat öğreten, ekmeğimi kazanmamda öncülük yapan Süha ağabeyime bir kez daha rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.”
Organizasyon sonunda kendisi anısına gerçekleştirilen röportajlarda, arkadaşlarının ve ailesinin sözlerine yer verildi. Bir hafta boyunca açık kalacak organizasyonun açılış töreni toplu çekilen fotoğraf ile sona erdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑