Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Görele Pidecisi İrfan Usta’nın Yeri artık Dalca’da

Görele Pide’nin patent sahibi İrfan Öner, Kandıra-İzmit yolu üzeri Dalca Köyü mevkiinde 500 kişi kapasiteli İrfan Usta’nın Yeri adlı restoranı hizmete açtı.

3 Haziran 2014 Saat: 15:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.363 kez okunmuştur

Görele Pidecisi İrfan Usta’nın Yeri artık Dalca’da
Görele Pidecisi İrfan Usta’nın Yeri artık Dalca’da


1965 yılından bugüne kadar Karadeniz’in yöresel yemeklerini Görele Pide ismi ile markalaştıran İrfan Usta, Kandıra-İzmit yolu üzerinde Dalca Köyü mevkiinde 500 kişilik bir işletme açtı. 150 kişilik kapalı alan ve 350 kişilik açık alan ile hizmet veren İrfan Usta’nın Yeri’nde Karadeniz’in yöresel yemekleri halkla buluşmaya başladı. Mekanda kahvaltıya büyük önem verilmiş. Kahvaltıda 50-60 çeşit menüsünün yanı sıra Trabzon tereyağı, mısır unu ve tel peyniri ile yapılan Karadeniz’in meşhur mıhlaması, kuymağı, Rize kavurması, Laz böreği ve günlük taze yumurtası mevcut.
NE YERSEN YE 15 LİRA Üstelik ne kadar yersen ye kahvaltının ücreti sadece 15 lira ve bu ücrete mıhlama da dahil. Mekanda, meşhur Görele Pidesi çeşitleri de 10-17 lira arasında değişen fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulurken, yöresel yemeklerden kiremitte kaşarlı mantar, lahana sarma, lahana diple, pazı diple ve turşu kavurması 11-13 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bunun yanı sıra Trabzon usulü kelle paça çorbası 7 liraya, kara lahana çorbası 6 liraya ve diğer çorba çeşitleri ise 4 liraya servis ediliyor. Hamsi çeşitlerini sevenler ise 12 ila 15 lira arası yöresel tatların keyfini çıkarıyor.
KİLO İLE KÖFTE SATIŞI Herkesin damak zevkine uygun kaşarlı kiremitte köfte, Akçaabat’ın meşhur köftesi ve diğer köfte çeşitleri ise 13-16 lira arasında hizmete sunuluyor. 200 gram köfte, salata ve 10 çeşit ikramıyla birlikte 13 liradan satılıyor. Meşhur köftelerin kilosunu da 50 liradan satın alabiliyorsunuz. Kendin pişir kendin ye bölümünde de aileler mangal keyfini rahat ve keyifli bir şekilde yaşayabiliyor. Müşterilerini güzel bir şekilde ağırlamak için çocuk oyun gruplarının da yer aldığı tesiste, ailelerin rahat vakit geçirmeleri için her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. 300 kişilik otoparkı olan tesiste park sıkıntısı da çekilmiyor.
YÖRESEL YİYECEKLER 25 kişilik mescidin de bulunduğu tesiste müşterilerin rahatça ibadetlerini yapabilmeleri sağlanıyor. Kandıra’nın simgelerini ön plana çıkartan İrfan Usta’nın Yeri’nde, köy fırınları ile yapılan mancarlı pide ve Kandıra yoğurdunun da satışı yapılıyor. Ayrıca tesiste yemek öncesi 10 çeşit ikram ve yemek sonrası ise çay ve tatlı ikramı gerçekleştiriliyor. Kandıra’nın kendisini yenilediğini söyleyen işletme sahibi İrfan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “1965 yılından bu yana baba mesleğimiz olan Görele pideyi çeşitli şubelerimizle daha çok müşterinin beğenisine sunuyoruz.
50 KİŞİYE İSTİHDAM Kandıra’yı gezerken gördük ve çok beğendik. Buranın güzel insanlarına da yöresel yemeklerimizi tattırmak istedik. Kendi patentimiz olan Görele Pidesi’ni Kandıra halkıyla buluşturmak için çocuklarımla birlikte hizmet etmeye geldik. Şu anda 50 kişiye istihdam sağladık. İlerleyen zamanlarda bu sayı daha da artabilir. İlerleyen günlerde canlı müzik ve eğlenceli etkinlikler başlatmayı planlıyoruz. Tesisimizdeki yöresel yemeklerimizi tatmaları için tüm halkımızı işletmemize davet ediyoruz. Ayrıca işletmemizi açmamızda bize öncülük sağlayan Mesut Daş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑