Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Gödek: Kandıra esnafına bir yılda 8,822 milyon dağıttık

Kandıra Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Gödek, Kandıra’daki esnaflarla ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. 568 ortağından 308’inin kredi kullandığını belirtti

5 Şubat 2013 Saat: 17:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.037 kez okunmuştur

Gödek: Kandıra esnafına bir yılda 8,822 milyon dağıttık
Gödek: Kandıra esnafına bir yılda 8,822 milyon dağıttık
Esnafın en uygun faiz oranlarıyla kredi aldığı yer şüphesiz esnaf ve kefalet kooperatifleri. Faiz oranlarının yüzde 50’sini devlet karşılıyor. Esnaf 100 bin liraya kadar nakit ihtiyacını bağlı bulundukları kooperatiflerden çekebiliyor. Kandıra ve köylerde 1500’ün üzerinde esnaf bulunuyor. Bunların 568’i kooperatife ortakken 308’i ise kredi kullanıyor. 2011 yılında 6,711 milyar, 2012 yılında ise 8,822 milyon kredi verildi. 1500’DEN FAZLA ESNAF Kandıra Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Gödek, “Kandıra ve köylerde 1500’ün üzerinde esnaf bulunuyor. Bunların 568’i kooperatifimize ortak. 2012’de 308 esnafa 8,822 milyon kredi verdik. 2013’te bu talebin 12 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Ödeme koşulları ve faiz oranlarımız, bankalardan daha cazip. Buna rağmen yüzde 17 oranında esnafımız takipte. Ortakların kredilerini zamanında ödediği takdirde daha çok fazla esnafa kredi alma imkanı bulabilecek. 100 bin liralık limit 125 bin liraya çıkması sağlanacak.
BUNUN SÖZÜNÜ ALDIK Esnafın kooperatiflerimizden kredi çekmek istediklerinde eşlerin izni ve imzası olması gerekiyor. Kefillerden de aynı talep isteniyor. Bundan dolayı ailelerin kefillik noktasında eşlerine soğuk bakmaları işlerimizi oldukça zorlaştırıyor. Bu tür kredi ihtiyacı olan onlarca esnafımız kefil bulamamaktan yakınıyor. İleriki aylarda hükümetin bu yasaya bir kolaylık getireceğini düşünüyoruz. Bunun sözünü aldık. 8 TAKSİTLE KREDİ Esnafın en rahat kullanacağı krediyi biz veriyoruz. 3 aylık aralarla 8 taksitle 2 yıl, 12 ay taksitle 3 yıl, 16 ay taksitle 4 yıla varan ödeme imkanı sunuyoruz. Kredi talebinde bulunan kişilerden 2 kefil ve 1 ipotek istiyoruz. Yönetim kurulu kararı sonrasında talepte bulunan kişinin şartlarının uygun olmasıyla kredisi onaylanıyor. Tüm ihtiyaç sahibi esnafların taleplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 9 Şubat Cumartesi günü Kandıra belediye meclis toplantı salonunda olağan mali genel kurul toplantısı yapılacak. Tüm ortaklarımızın genel kurul toplantımıza katılmalarını rica ve talep ediyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑