Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Gebze ve Derince bitti, Sıra Başiskele, Kandıra ve Gölcük’te

Hizmet-İş Sendikası Derince ve Gebze'de toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Görüşmelerin tıkandığı ve grev uygulama tarihleri belli olan Başiskele, Kandıra ve Gölcük’te ise işçiler anlaşma bekliyor.

17 Şubat 2021 Saat: 09:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.896 kez okunmuştur

Gebze ve Derince bitti, Sıra Başiskele, Kandıra ve Gölcük’te
Gebze ve Derince bitti, Sıra Başiskele, Kandıra ve Gölcük’te

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Derince ve Gebze belediyelerinde toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Gebze Belediyesinde sözleşme imzalanırken, Derince Belediyesinde bugün yapılacağı açıklanan imza töreni hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yapılan anlaşma ile Derince Belediyesinde evli ve 2 çocuklu bir işçinin en düşük ücreti 4 bin 200 lira, Gebze’de ise 4 bin 250 lira oldu. Derince’de 310 işçiyi ilgilendiren sözleşme ile en düşük yevmiye olan 102 lira 140 liraya yükseltildi. En düşük ücretin net 4 bin 200 lira olduğu belediyede Kurban ve Ramazan bayramı harçlığı 500’er lira, izin harçlığı 500 lira, ikramiye ise 20 gün oldu.

GEBZE’DE İMZA ATILDI
Gebze Belediyesinde ise önceki gün 1100 işçiyi ilgilendiren sözleşmede anlaşma sağlandı ve aynı gün imza töreni gerçekleştirildi. Yapılan sözleşme ile evli ve 2 çocuk sahibi işçinin en düşük ücreti 4 bin 250 lira oldu. Sözleşme ile Kurban Bayramı harçlığı 750, Ramazan Bayramı 500, izin harçlığı 500 lira oldu. İşçilerin ikramiyeleri ise 20 güne çıkartıldı.

ÜÇ BELEDİYE BEKLİYOR
Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Başiskele, Gölcük ve Kandıra’da ise sözleşmeler imzalanmadı, grev uygulama tarihleri açıklandı. 410 işçinin çalıştığı Gölcük ve 120 işçinin çalıştığı Kandıra Belediyesinde 23 Şubat’a kadar anlaşma sağlanmazsa sendika greve çıkacak. 450 işçinin çalıştığı Başiskele Belediyesi’nde ise 5 Mart’a grev uygulama kararı aldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑