Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Fahiş fiyat uygulayan firmalara ceza yağdı!

Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü öncülüğünde ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyeleri tarafından fahiş fiyat uygulayan firmalara sıkı denetim devam ediyor. 11 Mart’tan bu yana yaklaşık 4 bin 500 firmanın 35 bin ürününe denetim yap

11 Mayıs 2020 Saat: 20:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.032 kez okunmuştur

Fahiş fiyat uygulayan firmalara ceza yağdı!
Fahiş fiyat uygulayan firmalara ceza yağdı!

Koronavirüs nedeniyle başta hijyenik ürünler olmak üzere birçok ürünün fahiş fiyatlarla satılmasının önüne geçmek için Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü öncülüğünde ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyeleri tarafından firmalara yönelik sıkı denetimler devam ediyor. 11 Mart’taki ilk vakanın ardından yaşanan panikle fahiş fiyatlarda yapılan satışların önüne geçmek için ciddi denetimler yapılmasına rağmen hala yüksek fiyat ile ürün satışı birçok noktada devam ediyor. Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte bugüne kadar 4 bin 500’e yakın iş yeri, 35 bine yakın da ürün denetlendi.

3 FİRMA AÇIKLANMIŞTI

Koronavirüs sürecinde fahiş fiyatların önüne geçmek için başlatılan denetimlerde şu ana kadar Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ve 12 ilçenin kaymakamlık ve ilçe belediyeleri 4 bin 500 iş yeri ve 35 bin ürüne yönelik denetim yaptı. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat tespit edilen iş yerleri tüm belgeleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık ilk belirlemede Kocaeli’de 3 firmaya 314 bin 343 lira ceza kesti. Cezaların bakanlık tarafından kesilmesi nedeniyle Kocaeli’de yapılan binlerce denetimle ilgili kararlar hala bakanlıkta bekliyor. Önümüzdeki günlerde ceza alan yeni şirketlerin de açıklanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑