Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Esnafa su indirimi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Olağanüstü Genel Kurula çağrılan İSU, suya TÜFE oranındaki zammı 3 ay daha ertelerken, esnafa yüzde 44 oranında su indirimi yaptı

16 Mart 2021 Saat: 17:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.435 kez okunmuştur

Esnafa su indirimi
Esnafa su indirimi

Büyükşehir Belediyesi tarafından suya zammının ertelenmesi amacı ile İSU Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul ile 3 ay daha suya yapılması planlanan TÜFE oranındaki zam ertelendi. Ayrıca iş yerlerinde ise 9 aylık bir indirime gidildi. İş yerlerine birinci kademede 11 lira 84 kuruş olan birim fiyat 7 lira 63 kuruşa çekilerek zam yapılmayacak. Ayrıca ikinci kademe de aynı kalacak ve zam uygulanmayacak. Bu kararlarla işyerleri için yüzde 44 oranında indirim yapılırken 2020 yılının ilk 6 ayında su desteği 125 milyona çıktı.

YÜZDE 44 İNDİRİM
Büyükşehir Belediyesi İSU Olağanüstü Genel Kurulu ile suya yapılan TÜFE oranındaki zamları erteledi. Ocak ayında aldığı 3 aylık erteleme 54 milyon, Mart ayında aldığı 3 aylık erteleme 54 milyon lira daha zammı erteledi. Pandemi döneminde toplamda vatandaşlara 108 milyonluk su desteği verdi. Bu kez sadece evdeki su kullanımını değil iş yerlerindeki su kullanımını da gündeme alan İSU esnafa birinci kademe su kullanımında indirime gitti. Esnafa yapılan yüzde 44 oranındaki indirim ile 17 milyonluk ek destek verilmiş oldu.

61 BİN ESNAF ABONE YARARLANACAK
Konu ile ilgili bilgi veren İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Başkanımız su zammının ertelenmesinin yanında iş yerlerine de çalışma yapılmasını istedi. İş yerlerinde kademe uygulaması yoktu. Kademe uygulamasına geçtik. Esnaf olarak yaklaşık 61 bin abonemiz var. 2020 yılında ortalama su tüketimi 12 ton olduğunu gördük. Esnafın yüzde 80’ni yararlansın diye birinci kademeyi 20 tona getirdi. Birinci kademede 11 lira 84 kuruş. TÜFE uygulansaydı 13 lira olacaktı. Biz zammı yapmadığımız gibi indirime gittik ve 7 lira 63 kuruşa indirdik. Toplamda yüzde 44 indirim oldu” dedi.

CHP KARARI BEĞENDİ
Esnaflara kademeli su tarifesine geçilmesinden dolayı İSU’yu tebrik eden CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Yuvacık ve Namazgah barajlarının doluluk oranları hakkında bilgi istedi. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Yuvacık Barajında 30 milyon m3 civarında su var. Su seviyemiz yüzde 60 civarında. Namazgah’ta yüzde 72 oranında doluluk oranında. 16 milyon m3 üzerinde suyumuz var” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑