Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Esnafa destek mayısa kadar sürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 1000 TL'lik esnaf yardımı ile otobüs esnafına yapılan desteğin mayıs ayında da sürdürüleceğini açıkladı.

28 Nisan 2021 Saat: 23:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.307 kez okunmuştur

Esnafa destek mayısa kadar sürecek
Esnafa destek mayısa kadar sürecek

Tahir Büyükakın, 17 günlük tam kapanma öncesi Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve genel sekreter yardımcıları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Başkanlık makamında yapılan toplantıda esnaf yardım paketinin mayıs ayında da sürdürülmesi kararlaştırılırken, 17 günlük kapanma döneminde tüm tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Pandemi sürecinin herkesi zor durumda bıraktığını vurgulayan Başkan Büyükakın, "Halkımız müsterih olsun. Bundan önce 2 pandemi destek paketi açıkladık. Gerekirse destek paketlerini genişleterek vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ederiz. Sürecin hassas olduğunun farkındayız. Vatandaşımız için elimizden ne geliyorsa yapma konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Esnaf desteği sürecek
Toplantıda esnafı ilgilendiren önemli bir karar alındı. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa dört aydır 1000 TL’lik destek veren büyükşehir belediyesi, bu desteğini mayıs ayında da sürdürecek. İş yeri kapatılan ya da ihtiyaç sahibi olan esnafa destek verdiklerini vurgulayan Başkan Büyükakın, "Bu desteğimizi ikinci kez bir ay daha uzatma kararı aldık. 3 aylık destek 5 aya çıkmış oldu" dedi. 7500 esnafa aylık 1000'er lira destek veren Büyükşehir, 5 ay sonunda toplam 37,5 milyon TL’lik destek vermiş olacak.

Otobüs esnafına 39 milyonluk destek
Tahir Büyükakın, otobüs esnafına verilen desteğin de devam edeceğini açıkladı. Otobüs esnafına 34 milyon TL destek verdiklerini belirten Büyükakın, "Mayıs ayında da otobüs esnafımıza verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Mayıs ayında yapacağımız 5 milyon TL ile toplamda 39 milyon TL’lik destek vermiş olacağız" diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑