Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

“Erzurumlu Emrah” Kandıra’da anıldı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Kandıra Şiir Akşamlarında bu ay “Erzurumlu Emrah” gecesinde buluştu. Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi Yelken Sinemasındaki toplantı Şiirler ve türküler ile unutulmayacak programlar arasına girdi.

20 Mayıs 2024 Saat: 09:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 766 kez okunmuştur

“Erzurumlu Emrah” Kandıra’da anıldı
“Erzurumlu Emrah” Kandıra’da anıldı

Erzurum Radyosu saz sanatçısı ve Tasvire Güneş Ortaokulu Müzik öğretmeni Akif Akkurt ile eşi Zafer Okulu müzik öğretmeni Işılay Cansu Akkurt’un söylediği türküler, topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz ve Sabahat Ulutaş’ın Erzurumlu Emrah’ın hayatı ve edebi kişiliği ile ilgili yaptığı söyleşi, samimi bir ortamda gerçekleşti.

Topluluk üyelerinden Müfide Ecevit; “Mime Düştü”, Olcay Tokdemir; “Figanın Bülbülü”, Ömer Arslan; “Derman mı Kaldı”, Olcay Çelik; “Bir Nazenin Bana Gel Gel Eyledi”, Adem Arı; “İmdat Eyler” şiirlerini okudular.

Programa katılanlar arasında e. D.P.T Genel Müdürü İsmail Sarıca ve eşi Çocuk Sağlığı uzmanı Dr. Süheyla Sarıca, Demokrat Parti Kandıra İlçe Başkanı Olcay Çelik, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, CHP İlçe Yöneticisi Hatice Duru, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Adem Arı, Kandıralı iş insanı Saffet Dönmez, Ecz. Nursun Kural ve çok sayıda izleyici vardı.

Akif Akkurt ve eşi TRT Türkü yarışması solistlerinden Işılay Cansu Akkurt sırasıyla 1. Aşkın Ezeli 2. Tutam Yar Elinden 3. Kömür Gözlüm 4. Bugün Sabah 5. Uykudan Uyanmış 6. Ağalar Gurbetten Geldim 7. Çığrışır Bülbüller 8. Feryâd Edersin 9. Felek Çakmağı parçalarını seslendirdiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑