Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Ersoy: 'Ek zam zorunlu hale gelmiştir'

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy Şubat ayı enflasyonunu değerlendi. Ersoy, “Şubat ayında açıklanan enflasyon ek zammı zorunlu hale getirmiştir” dedi.

5 Mart 2022 Saat: 00:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.528 kez okunmuştur

Ersoy: Ek zam zorunlu hale gelmiştir
Ersoy: 'Ek zam zorunlu hale gelmiştir'

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy şubat ayı enflasyonunu değerlendi. Ersoy açıklamasında şunları söyledi: “Kocaeli ilimizde başta Büyükşehir Belediyesi ve diğer tüm ilçe belediyelerinde geçen dönem imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği enflasyon +1 oranında uygulama yapılmış ve işçi arkadaşlarımız yüzde 37 oranında zam aldılar. Ancak Ocak 2022 ayı enflasyonu yüzde 48, Şubat 2022 ayı enflasyonu yüzde 54,4 açıklanmıştır.

“HAYAT PAHALILIĞI AĞIRLAŞTI”
Çalışanların çok daha ağır olarak hissettiği hayat pahalılığı bu yüksek enflasyon ile almış oldukları zam oranları iki ay içinde TÜİK verilerine göre yüzde 17 oranında erimiş ve alım gücü düşmüştür. Açıklanan ocak ayı enflasyonundan sonra ek zam talebimizi işverenlerimize iletmiş, ancak örgütlü olduğumuz bir belediyemiz dışında bu güne kadar olumlu bir dönüş olmamıştır.

“GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”
Ocak ayı ve şubat ayı enflasyonunun yukarı doğru artması; Mart ayı enflasyonun daha yüksek olacağı ön görüsü, Kocaeli halkının yolundan suyuna temizliğinden çevre düzenlemesine ve kar mücadelesine kadar her alanda emeği olan binlerce işçinin ek zam talebelerini görmezden gelmenin doğru olmadığı düşüncesindeyiz. Bu anlamda tekrar ek zam taleplerimizi yineliyor, belediyelerimizin imkanlarını zorlayarak çalışanlarının bu seslerine kulak vererek hayat pahalılığı altında ezilmelerine müsaade etmeyeceklerine inanıyoruz."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑