Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Erdoğan'dan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Memur maaşı, EYT ve asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan "Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alarak gereken adımları atacağız" dedi.

27 Mayıs 2023 Saat: 15:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.497 kez okunmuştur

Erdoğandan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklaması
Erdoğan'dan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: Esenler'de bugün muhteşem bir miting oldu, o coşku insanın bütün yorgunluğunu alıyor. Öncesinde başka bir toplantıdaydık. Meydanlar olsun toplantılar olsun rehavetin olmadığını gösteriyor. Tabanın bu işe asıldığını görüyorum. 2. tur ile ilgili olarak biz hazırız. Bu işi bırakmayacağız dediklerini gördüm. Yarın da Beykoz'da böyle bir coşkunun olacağını inanıyorum. 21 yıldır gördükleri tanıdıkları bir başkan var. Öbür tarafta Sayın Kılıçdaroğlu'nun eserleri söz konusu değil. Referansı yok ama Erdoğan'ın bir referansı var.

'İyiliğin karşılığını bekleyen tefecidir'
Kendinden olmayana tahammül göstermeyen Kılıçdaroğlu'nun linç kampanyaları rutinleşti. Kılıçdaroğlu'nun demokrasiden ne anladığını da gösteriyor. CHP bunu her zaman yapıyor, ilk başvurdukları şey linç kampanyası. Depremzedelerimize de yaptılar, insani olmayan saldırılar yaptılar. Etmedikleri hakaret kalmadı. İyiliğin karşılığını bekleyen tefecidir. Kendine demokrat dede dedirtmek ile demokrat olunmuyor.

Muharrem İnce ile telefon görüşmesi
Sayın İnce'yi adaylıktan çekildiğinde aramıştım. Adaylıktan çekilmesine üzüldüğümü de ifade etmiştim. Hem de hastalanan validesi için geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sonra Sayın İnce'nin tekrar rahatsızlandığını duydum. 1.'den daha sonra 2.'de de kendisini aradım. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bize düşen herhangi bir şey varsa yapalım dedim. Hastaneden çıktığını evde istirahat edeceğini söyledi.

'Yüzde birlik partiler 40'a yakın milletvekilliği aldı'
Kılıçdaroğlu'nun ilkesiz siyaset yaptığını resmi. Oy oranına bakmadan siyasi parti tabelası olan herkes CHP'den cumhurbaşkanlığı yardımcılığı bakanlık aldı. Yüzde birlik partiler 40'a yakın milletvekilliği aldı. Sen hem hesap uzmanıyım diyorsun. 40'ını bu ufak partilere verdikten sonra sana ne kalıyor? Bizim böyle bir siyaset anlayışımız yok. Milleti kandırmaya çalışarak siyaset yapılmaz. Millet oynadıkları oyunu görüyor. Kılıçdaroğlu birbirine bu kadar benzemezlerle işin içinden nasıl çıkacak merak ediyorum.

'YSP'nin bir milletvekili Kılıçdaroğlu ile HDP'nin mutabakat yaptığını açıkladı'
YSP'nin bir milletvekili Kılıçdaroğlu ile HDP'nin mutabakat yaptığını açıkladı. Selo Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir terörist. Şu an cezasını çekiyor. Kılıçdaroğlu ne diyor 'Onu çıkarmak istiyorsanız oyunuzu bana vereceksiniz.' Nerede kaldı hak, adalet, hukuk? Sen bunlarla ne mutabakatına vardın Kılıçdaroğlu bunu açıkla diye sorarlar. CHP Genel Başkanı bunlara neden cevap vermiyor? İkinci turda neyin desteğini alacaksın? Yeşil Sol vs bunlar garip garip oluşumlar. Sandıkta her şey belli olacak.

'İki hafta öncesine kadar helalleşme diyordu şimdi nefret kusuyor'
Benim milletim yapay milliyetçilik ile ilgili kararını verdi. Ama biz yeniden tekrar edelim. Bu adamların söylediklerine inanılmıyor bunlar yalanı kabak çekirdeği gibi yiyorlar, çok rahat söylüyorlar. Bay Bay Kemal yalanın piri. İki hafta öncesine kadar helalleşme diyordu şimdi nefret kusuyor. Siyasette insanın ilkesi olmayınca böyle oluyor. Nazileri mumla aratacak dil kullanıyorlar. Bölücü örgütün uzantıları ile işbirliklerini rahatlıkla devam ettiriyorlar. Kandil'deki destek videolarına karşı bir kere bile 'bizim size ihtiyacımız yok' dediler mi? Hayır aynen devam ediyorlar. Van'da 'kana kan intikam' sloganları atanlarla yan yana gelmekten utandılar mı? Yapay bir milliyetçilik. Şu an CHP'nin İstanbul İl Başkanlığını yapan kişinin terör seviciliği görmüşsünüzdür. Öldürülen terörist için insanlık kaybetti demişti. Biz Kılıçdaroğlu'na terör örgütünün desteğini ortaya koyarken Kürt kardeşlerimizi ayrı tutuyoruz. Kürt kardeşlerimiz bir tarafta. Bugün Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı CHP'nin Kürtlere yaşattığı acılara biz son verdik. Bundan sonra da Kürt kardeşlerimizle yol yürümeye devam edeceğiz.

'Ben onların gramajını biliyorum'
İnsanoğlu öyle doyumsuz ki hem zalimdir, hem cahildir. Bunu bizzat biz yaşadık. Başbakanlık görevi verdiğimiz zat ayrılırken bir konuşma yapmıştı. Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz demişti. Diğeri bana istifasını getirdiği zaman benim yanımdaki arkadaşların kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kadar kifayetli dediğimde cevap verememişti. Ben onların gramajını biliyorum. Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kapmak için bunlara ihtiyacı var. Yarım puan, 1 puan bunları da yakalayamıyorlar. Burada Kılıçdaroğlu'nun derdi ne yapıp edip cumhurbaşkanlığı koltuğunu nasıl kaparım. Kılıçdaroğlu öyle güçlü bir hesap uzmanı ki bunlara 40 vekil verdi.

Bu koalisyonun bir de dışarıda akıl hocaları var. Biz büyük, bağımsız, güçlü Türkiye'yi kurmaya çalışırken onlar bölünmüş ve küçülmüş bir Türkiye istiyorlar. Kaos vaat ediyorlar. Pazar gününden sonra bu planları yerle yeksan olacak. Bunlar paramparça olacaklar, duman olacaklar. Bunların bir kısmı emekliye ayrılacak. Böyle bir durum var. Niye? Bu iş çok ciddi bir tecrübe istiyor. Bunların uluslararası platformda ağırlığı kilosu ne? Şu an zatımızı dünyadaki liderler yoğun bir şekilde arıyor. Ben önce geleyim, törene katılayım gibi. Şimdiden başladı. Pazar gününü gördükten sonra bu yeni atacağımız adımı beraber atacağız.

'Partinden ayrılıp bize katılmak isteyenlere kapımızı kapatmadık'
Bu konuda bazı şeyleri hemen konuşursak yanlış olur. Partimize oradan istifa edip ayrılma durumu olanlara sabıkası olanlar olarak söylemiyorum. Partiden ayrılıp katılmak isteyenlere kapımızı kapatmadık. Sabıkası olanlar ayrı bir konu. Onu tabi değerlendirmemiz lazım bu tabanımızı üzer. Bu kadar ihanetten sonra bunlara kapıyı nasıl açıyorsunuz derler. İhtiyaç olarak da onların bir çoğuna ihtiyacımız yok.

'Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına yakışan bir Kabine olacak'
Anayasanın bir gereği olarak en yaşlı üye ile Meclis açılacak. Sağ olsun biz de Devlet Bey'e ricada bulunduk. Kabul ettiler. Parlamentoyu böylece geçici süreçte açmış olacağız. Onunla birlikte süreci başlatmış olacağız. Malum milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı. Kabine konusuna gelince Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına yakışan bir Kabine olacak. Yeniliğe hep açık olduk ve dinamik isimlerle yolumuza devam ettik. İnşallah Kabinemizde vizyonumuza ayak uyduracak, aşkınan koşup yorulmayacak isimler olacak. Bu isimlerle beraber yeni dönemi güçlü bir şekilde geleceğe motive edeceğiz.

'21 yılda kim bankadan parasını çekemedi?'
Konserler tüm belediyelerde festivaller her zaman yapılmıştır, yapılmaya devam edecek. Topluma sürekli karamsarlık aşılıyorlar. 21 yılda kim bankadan parasını çekemedi? Bu sahtekarlık. Böyle bir şey bizim bankalarımızda hiç oldu mu? Bunlarda her numara var. Bölücü faaliyetlere hizmet etmediği sürece hangi konser engellendi? Vatandaşım ülkede böyle bir muhalefet görmek istemiyor. Ama CHP Genel Başkanı vazgeçmiyor. Millete SMS göndermiş. Kendisi seçilirse milletin kredi kartı borçlarını hazine devralacakmış. Yalan vaatler ile milleti aldatmaktan vazgeçmiyor. Bütçeyi nerenin onayı ile çıkaracaksın? Parlamentonun onayı gerekmiyor mu? Sen bütçe komisyonunda ne yapacaksın. Buralar Cumhur İttifakı'nda. Sana bir kere Cumhur İttifakı yol vermediği sürece Plan Bütçe Komisyonu'ndan neyi geçiriyorsun? Önce bunu öğren, milletimize yalan atma. Bol keseden atıyorsun. Palavra atma ya sen tek başına ne yapıyorsun? Başkanlık sisteminde bunu hiç yapamazsın. Başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı'nın geçirdiği kararname gidecek Meclis'e, genel kuruldan geçecek. Buradan geçmedikten sonra hiçbir yapamazsın. Bu ülkede bir sorun varsa onu biz çözeriz. Biz başkan olduğumuzda Meclis çoğunluğu bizde olacak. Bunları yine biz çözer, biz hallederiz.

Senin uluslararası finans kuruluşlarından para almak için bir sıfatının olması lazım. Senin ne sıfatın var? Senin bir sıfatın yoksa sana delikli kuruş vermezler. Senin hesap uzmanı sıfatın tarih oldu. Londra'dan 300 milyar dolar alacakmış. Yalan söyleme ne alacaksın?

'Defne'deki hastane 2 ayda bitirildi'
Depremzede kardeşlerimiz ne diyor? Yaparsa reis yapar diyorlar. Biz ne dedik. Defne'de biz bir hastane yapacağız dedik. Defne'de yüzde 90 CHP aldı. Ben buna bakmadım. Burası bir darbe yedi mi? Depremde büyük hasarlar var mı? Var. Sağlık bakanıma dedim ki şurası burası bakmayacaksın süratle adımları atacaksın. Ne kadar zamanda yapacaksın dedim? 2 ay dedi. Fahrettin Bey sana 3 ay dedim. 2 ayda gerçekten Defne'de bu hastane bitirildi. Meral Hanım da bunlara aldandı, yapamazlar dedi. Ben gittim açılışını yaptım.

Van'a 2. gün kendim bizzat gittim. Çok ciddi yatırımlar yaptık biz orada. Van'ın o zamanki belediye başkanı su getirmedi. Ben hemen DSİ'yi devreye sokarak su sorununu hallettim. Oysaki su bu şehirlerde belediyeye aittir. Van'da bir Edremit var ki Van denizi diyorum. Adeta yalılar yapıldı o kadar güzel. Erciş'e aynı şekilde çok güzel yatırımlar yapıldı. Gene bize Van'dan büyük bir oy çıkmıyor. İzmir'de de vekil sayımız geçen dönemdeki gibi. Ama biz kalkıp burası CHP'ye daha çok oy veriyor, buraya yatırım yapmayalım demedik. Bu gerçekleri görmemiz lazım. Biz yaradılanı yaratandan ötürü sevdik. Ben 8 Şubat tarihinde depremden sonra ne dedim. Bize 1 yıl verin. Biz 1 yıl içinde yıkılan konutları 3-4 kat şeklide yapmanın gayreti içinde olacağız.

Kılıçdaroğlu'na 'Anayasa'nın ilk 4 maddesi' tepkisi
Kılıçdaroğlu aklınıza gelecek her konuda yalan söyleyecek karakterde biri. Böyle bir düşünce ne geçmişimizde var ne de şimdi. CHP Genel Başkanı'nın kapalı kapılar arkasında yaptığı pazarlığın bir kısmı belli ki Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle alakalı. Az önce de dinledik yine terör örgütü uzantısı partiden biri ne diyor. ‘yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz’ diyenler aynı kişinin Gazi Mustafa Kemal ile ilgili de söylemleri var işte ‘general olsa ne yazar sizi gibi it sürüleri’ gibi ifadeler kullanıyor. Ben burada yargımıza da şaşırıyorum. Bunların suç teşkil ettiği apaçık ortada. Diğer iki maddeyle ilgili en ufak sıkıntımız yok. Kimse endişe etmesin Erdoğan ve Cumhur İttifakı Cumhurun ve Cumhuriyetin teminatıdır. Nasıl 21 yıldır fırsat vermediysek bundan sonra da böyle bir yaklaşıma asla fırsat vermeyiz.

'Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda eleştirenlerin düştüğü durum utanç verici'
Batı medyası tüm ilgi ve alakasını bize kanalize etmiş durumda. Sürekli yalan haberlere imza atıyorlar. Basın ahlakı hak getire. Yapılanların farkındayız. Hangi odaklara hizmet ettiklerinin bilincindeyiz. Oradaki FETÖ uzantıları ile attıkları adımlar bunlar. Bizi üzen durum Türkiye'deki belli kesimlerin de bu haberlere inanması. Almanya'da Türk gazetecilerin gözaltına alınmasını kabul edilemez buluyoruz. Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda eleştirenlerin düştüğü durum utanç verici. Ülkemdeki hiçbir gazeteci işini yaptığı için engellenmemiştir. Bunların tutuklu dedikleri gazetecilerin birçoğu silah bulundurmaktan ya da esrar eroin bulundurmaktan içeride.

Yeni müjdeler yakın mı?
Yakın. 21 yıldır Türkiye'de bunların iktidar diye bir şeyleri söz konusu olmadı, daha çok bekleyecekler. Biz sismik araştırmalar, sondajlar yaptık. Bu arada da Özellikle Berat Bey'in döneminde bu sondaj gemilerinden alım yaptık. Bu sondaj gemileri ile kendi kendimize yeter hale geldik. Önce 2 tane gemimiz vardı bunları 4'e 5'e çıkardık. Tabi bunları elde edince biz çok daha rahat hareket eder hale geldik. Tabi bu sondajlarla beraber doğal gazı bulduk. Burada önemli olan şey şu: Rezerv çok önemli. Şimdi Ordu ve Rize olayımız var. Birinde petrol birinde doğaz gaz olayı var. Burada çok daha farklı bir potansiyele ulaşmış olacağız. İlk bir ayı biliyorsunuz ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca da 25 metreküpünü de ücretsiz olarak vereceğiz. Arkadaşlar da cumhurbaşkanının hediyesidir diye bir not düştü. Batı Karadeniz'deki aramaları orta ve doğu Karadeniz'e de kaydırmış olduk. Biz kaynağımızı bulduk. Aile ve Gençlik Bankamıza kaynak oluşturacak. Ev hanımlarına emeklilik çok önemli. Yeni evlenen gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira evlilik kredisi sunacağız. Çalışmalarımız hazır sadece vatandaşımızdan onay bekliyoruz. Bu onay pazar günü. Başkaları gibi tefecilerden borç gelecek diye vaatte bulunmadık. Kendi yerli ve milli kaynaklarımızı milletimiz için kullanacağız.

Kira ve konut fiyatları
Önceliğimiz vatandaşlarımızı fahiş fiyatlara karşı korumak. Ne dedik vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz ve ezdirmedik de. Bir defa bu kira fiyatları artışlarına biz yüzde 25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Destek paketleri ile konut arzını artıracağız. Toplu konut projeleri ile meseleye çözümler üretiyoruz. Ekrem Bey geldi geleli ne kadar konut inşa etti acaba? Biz Yarısı Bizden adımını TOKİ ile birlikte attık. Bu konut inşalarını başta İstanbul olmak üzere yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Zemin etütleri yapılmak sureti ile bu inşaatları yoğunlaştıracağız. Bunları yoğunlaştırmak sureti ile, büyük bir mücadelemiz var olacak. Kanal İstanbul'un iki yanı rezerv alanı olarak bekliyor. Bunlar ne diyor? Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız. Pazar gününden sonra biz çalışmalara devam edeceğiz. Zaten çalışmalar başladı, temeli attım ben.

'Enflasyona karşı gerekli adımları atacağız'
En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha da artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Bay Bay Kemal bilboardlara koymuş 'enflasyonu in-di-re-ce-ğiz' diye. Ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok Terörü bitirecekmiş. Terörü yanındaki teröristler ile birlikte mi bitirecek? Biz terörü sıfırlama noktasına geldik. Pervin'in kendisi 'Afrin'i geri alacağız' dedi. Bizim olduğumuz bir Türkiye'de bunlar bu adımları atamaz, avcunu yalar. Gıda fiyatlarına gelince yaz dönemi ile birlikte dengeye kavuşacak. Düşüş başladı. Bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacak. Girdi maliyetleri azalıyor, arz artıyor.

45 bin öğretmen ataması yaptık. Bunun yanında 4 bini aşkın engelli ataması yaptık. Bu süreçte Kabine'nin oluşumu ile birlikte yeni ne gibi atamalar yaparız bunları değerlendireceğiz. Sağlık alanında da atamalar yaptık. Bizim tıkanma gibi bir şeyimiz söz konusu değil. Gençliğin önünü açmak bizim hep önceliğimiz olmuştur. Bu yüzden de parlamentoya gençlerimizi almak için ufuk hızıyla bir adım atalım istedik. Bunu da lafta bırakmadık. Bize parlamentoyu çoluk çocukla mı dolduracaksınız diyorlardı. Parlamentoya daha girmeden siyasetin mektebinden aday oldular. Ben gençlere güveniyorum.

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da
Ben Hakan ile de İlkay ile de konuştum. Kim kazanır diye birisinden birini söylersem onların kulağına giderse üzülürüm. Fevkalede bir durum olmazsa maça gitmeyi düşünüyorum.

'Çocuklar pankartlara 'Tayyip Dede bizim eve çaya gelir misin?' yazıyorlar'
Pankartlara yazıyorlar Tayyip Dede bizim eve çaya gelir misin? diye. Esenler'de çok gördüm. Ve bunların hepsi hoş. Bu tabi halkınızla iç içe oluyorsanız zaman zaman evlerine gittiyseniz sizi tanıyorlar, biliyorlar. Ben de çok uzak değilim bunlara. Seçim öncesinin güzellikleri bunlar bizim için. O çocukları sevindirmekten daha güzel ne olabilir?

Sandık çağrısı
Zihinsel devrim olarak düşündüğüm için bu seçim için çok önemsiyorum Bizim başlığımız şu olsun dedik. Büyük Türkiye Zaferi için hep beraber sandığa. Milletçe bu işi hafife almamak gerekiyor. Hep beraber sandığa diyelim. Hafife almayalım. 1 oyun çok kıymetli olduğunu bilmemiz lazım. Bu defa gitmesem de olur demeyelim. Sensiz olmaz. 28 Mayıs'ta hep birlikte sandığa gidelim. Gelin şahlanış döneminde hepimizin harcı olsun.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑