Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Genel

Emniyet Müdürlüğü Akar’ı yalanladı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın geçtiğimiz günlerde TBMM’de ortaya attığı 284 üniversite öğrencisinin terör örgütüne katıldığı yönündeki iddiaya Kocaeli Emniyeti’nden yalanlama geldi.

10 Ocak 2016 Saat: 07:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.417 kez okunmuştur

Emniyet Müdürlüğü Akar’ı yalanladı
Emniyet Müdürlüğü Akar’ı yalanladı

TBMM'de önceki gün Türkiye’deki Derin Devlet'in meclis tarafından araştırılmasına ilişkin görüşmelerde CHP grubu adına Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuşmuştu. Akar, konuşmasının bir bölümünde Kocaeli Üniversitesi ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Akar, sadece Kocaeli Üniversitesi'nde 2015'te 284 tane öğrencinin PKK'ya katıldığına dikkat çekerek, "Niye katıldı arkadaşlar? On üç yıldır, on dört yıldır devleti siz yönetmiyor musunuz? Eğer siz yönetiyorsanız, bu öğrencilerin, üniversitedeki öğrencilerin, yöredeki gençlerin PKK'ya niçin katıldığını ve gerçekleri anlatmak, o gerçekleri tespit ederek onların çözümlerini de üretmek zorundaydınız. Neredeydiniz siz bunu yaparken?" demişti. Akar'ın bu iddiasına emniyetten yanıt geldi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından bu iddia yalanlanarak, "Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden herhangi bir katılım söz konusu değildir" açıklamasında bulunuldu.

CHP’li Akar’ın bu iddiası Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “TBMM’de CHP grubu adına CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın meclis konuşmalarının bir bölümünde, ’Kocaeli Üniversitesinde 2015 yılında 284 öğrencinin PKK terör örgütüne katıldığını’ beyan ettiği medyaya yansıyan haberlerden anlaşılmıştır. 2015 yılında PKK terör örgütüne, Kocaeli Üniversitesinden herhangi bir katılımın olduğu yönünde güvenlik birimlerimizin elinde bir bilgi ve tespit bulunmamaktadır. Bu noktada, 2015 yılında bölücü terör örgütüne Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden herhangi bir katılım söz konusu değildir. Sayın Milletvekilinin elinde herhangi bir bilgi söz konusu ise, paylaşıldığı taktirde gereğinin yapılacağı kesindir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑