Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ek zam ilgili Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy açıklama yaptı

Körfez Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan ek zam protokolü belediyeler arasındaki birliği bozdu. Konuyla ilgili Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy açıklama yaptı

25 Ocak 2022 Saat: 10:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.593 kez okunmuştur

Ek zam ilgili Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy açıklama yaptı
Ek zam ilgili Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy açıklama yaptı

Kocaeli’de 12 ilçe ve Büyükşehir Belediyesinde Hizmet İş, Belediye İş ve Genel İş sendikaları örgütlü. Bugün Belediye İş Sendikası ile örgütlü olduğu Körfez Belediyesinde yüzde 5 ek zam protokolüne imza attı.

BİRLİK BOZULDU
Kocaeli’deki tüm belediyelerde ikinci yıl için enflasyon artı 1 puan şeklinde sözleşmeler imzalanmıştı. Yıllık enflasyonun yüzde 36 olarak açıklanmasının ardından Kocaeli’deki tüm belediye işçilerinin alacağı zam oranı da yüzde 37 şeklinde olacaktı. Yaşanan süreçte sendikalar belediyelerle görüşmüş, yüzde 37'lik enflasyon kaynaklı zam için sendikalar belediyelerin ortak şekilde karar edeceği bilgisi verilmişti. Ancak bugün Körfez Belediyesi Belediye İş Sendikası ile sözleşmeyi imzaladı. Körfez Belediyesinin diğer belediyeleri beklemeden imzayı atması, Hizmet İş Sendikasından tepki gördü.

9 BELEDİYEDE ÖRGÜTLÜ
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi, Gölcük, Karamürsel, Başiskele, Kandıra, Derince, Gebze, Darıca ve Çayırova belediyelerinde örgütlü Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy açıklamalarda bulundu.

ORTAK HAREKET EDİLECEKTİ
Başkan İdris Ersoy şunları söyledi:
“Hizmet İş Sendikası Kocaeli şubesi olarak yükselen enflasyon, artan hayat pahalılığı karşısında , henüz enflasyon rakamları açıklanmadan bazı işverenlerimizle , üyelerimizin hayat pahalılığı altında ezilmesin diye ek zam verilsin diye görüşmeler yaptık. Ancak Kocaeli tüm belediyelerin ortak hareket edilmesi gerektiği ifade edilerek kendi aralarında istişare yapılacağı söylendi.

BELEDİYELER ORTAK HAREKET ETMİŞTİ
O günden bu güne ortak kararın sonucunu bekledik . Çünkü geçen dönem yapılan sözleşme görüşmelerimde yine Kocaeli de tüm belediyeler ortak hareket etmiş , hatta komisyon kurulmuştu. Ancak bu gün Körfez belediyesinde yapılan ve basına yansıyan yüzde 5 ek zam haberi ile dayanışma ve ortak hareket etme anlayışından koparak bireysel hareket etmiş oldular.

BAŞKA İDEALLERİ VAR
Anlaşılan Başkanın başka düşünce ve idealleri var ki diğer belediyelerin kararını beklemeyerek, haberde yansıtılan gibi işçi sendikasını çağırarak ek zam uygulaması yapmıştır. Kendisine ve tüm çalışanlara hayırlı olsun diyoruz.

İŞVERENLERİ BEKLEMEYECEĞİZ
Bu günden sonra örgütü olduğumuz belediyelerde işverenlerin ortak hareket etmesini beklemeyerek, sendikamızın Kocaeli’de belediyelerinde çalışan tüm üyeleri ile ortak hareket dayanışma ve mücadele ile enflasyon rakamının üzerine ek zam talebimizi en yüksek perdeden haykıracağız. Umut ediyoruz , bozulan bu birliktelik işverenlerimizce iyi analiz edilerek daha fazla işyerlerinde iş barışı huzurunun bozulmasına müsade etmezler.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑