Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Eğitime pandemi ayarı! Çiftli eğitime geçilecek

20 Eylül’de başlaması planlanan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Bilim Kurulu henüz açıklamasa da illerde önlemlerle ilgili çalışma başladı. Kocaeli’de tekli eğitimden çiftli eğitime geçiş modeli üzerinde duruluyor.

10 Temmuz 2020 Saat: 05:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.065 kez okunmuştur

Eğitime pandemi ayarı! Çiftli eğitime geçilecek
Eğitime pandemi ayarı! Çiftli eğitime geçilecek

Koronavirüs ile mücadelede eğitime 13 Mart’ta ara verildi ve 19 Haziran’da öğrenciler 3 aylık uzaktan eğitim alarak dönem tamamlandı. 31 Ağustos’ta başlayacak eğitimle, bu yılın kalan bölümü tamamlanacak. 20 Eylül’de başlayacak yeni dönemle ilgili kafalarda birçok soru işareti var. Bu yıl yüz yüze eğitimin yapılıp yapılmayacağı, ne tür önlemlerin alınacağı tartışılıyor. Bilim Kurulu’nun Eylül ayında açıklaması beklenen eğitim kuralları öncesi başlayacak telafi eğitimi, sürecin nasıl işleyeceğini gösterecek. Yeni eğitim ve öğretim yılına bu yıl başlaması beklenen Kocaeli’deki 400 bin öğrencinin daha sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için en radikal karar çiftli eğitim olacak.

BİLİM KURULU AÇIKLAYACAK
Eylül ayında başlayacak eğitim ve öğretim yılında nasıl önlemlerin alınacağı henüz Bilim Kurulu tarafından açıklanmadı. Ancak 20 Temmuz’da başlayacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile 15 Ağustos’ta başlayacak telafi eğitimi koronavirüs sürecinde eğitimin nasıl olacağı ile ilgili ipuçları verecek. Bilim Kurulu’nun telafi eğitimi, destekleme ve yetiştirme kursları için de tedbirleri açıklaması bekleniyor.

ÇİFTLİ EĞİTİME GEÇİLECEK
Kocaeli’de bu yıl eğitim öğretim alacak yaklaşık 400 bin öğrenci için nasıl önlemler alınacağı belli olmamasına rağmen okullarda çalışmalar yapılıyor. Sınıf mevcutlarını azaltmak amacı ile okullarda tekli eğitimden çiftli eğitime geçilmesi bekleniyor. Böylece gün içinde daha az öğrencinin birbirine temas etmesi sağlanacak. Ayrıca okullarda dezenfektan dağıtımının nasıl olacağı, öğrencilerin maske ile mi derslere gireceği Bilim Kurulu tarafından karara bağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, Kocaeli için belki değil ama öğrenci sayısı fazla iller için ikili, hatta üçlü ‘vardiya’ sistemli eğitimin olabileceğini, böylece daha az sayıda öğrencinin temas edebileceğini dile getiriyorlar.

KOCAELİ EĞİTİME HAZIR
Kocaeli’de okullarda tadilat çalışmaları sürerken, aynı zamanda koronavirüs ile ilgili önlemlerin nasıl alınacağı hakkında da çalışma yapılıyor. Okulların nasıl dezenfekte edileceği, öğrencilerin maske teminlerinin nasıl olacağı ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün plan yaptığı öğrenildi. Meslek liselerinde üretilen maske ve dezenfektanlar okullar başladığında okullar için kullanılmaya başlanacak. Maskeler ise okullarda öğrencilere dağıtılacak. Yetkililer Kocaeli’nin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına en hazır il olduğunu belirtti.

20 TEMMUZ’DA KURSLAR BAŞLIYOR
20 Temmuz’da 11’inci sınıftan 12’nci sınıfa geçen 26 bin öğrenciye eksik kaldıkları dersleri için yetiştirme ve destekleme kursları açılacak. Kurslar için 14-17 Temmuz tarihlerinde kayıt yaptırılacak. Kayıtlar internet üzerinden olacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılacak öğretmenlere de kurs ücreti verilecek. Destekleme ve yetiştirme kurslarının ardından 15 Ağustos’ta telafi eğitimleri başlayacak. Telafi eğitimi içinde başvurular Ağustos ayının başından itibaren alınacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑