Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Duyarsız avcıların katliamını, bilinçli avcılar önledi!

Yavrulama döneminde olduğu için, Kocaeli’nde 15 Mart ile 15 Haziran tarihlerinde avlanması yasak olan sazanlar, yine avlanırken kullanılması yasak olan ağlar ile toplu halde katledilecekken, bilinçli ve duyarlı avcıların ihbarı ile kurtuldu.

12 Nisan 2022 Saat: 13:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 14.724 kez okunmuştur

Duyarsız avcıların katliamını, bilinçli avcılar önledi!
Duyarsız avcıların katliamını, bilinçli avcılar önledi!

Ülke genelinde, illerin bulunduğu coğrafi konumlara göre, yavrulana dönemine giren bazı balık türleri için değişik tarihlerde avlanma yasağı uygulanıyor. Kocaeli ve çevre illerde de 15 Mart’tan itibaren Sazan türleri, yayın ve tatlı su kefali gibi balıkların avlanması 15 Haziran 2022 tarihine kadar yasaklandı.

GÖNÜLLÜ KONTROL EDİYORLAR
Kocaeli’nde, av yasağına uyulması amacıyla il ve ilçe tarım müdürlükleri ile güvenlik güçlerinin yanı sıra bir diğer önemli kurum ise Kocaeli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ( KAMADER) oluyor. Duyarlı, bilinçli ve sportif avcılık yapan dernek yöneticileri ve üyeleri, yasak uyulması amacıyla kendileri de sürekli kontrollerde bulunuyor.

YAVRULAMAK ÜZEREYDİLER
Bazı dernek üyeleri ve bölge sakinlerinin yapmış olduğu kontroller esnasında, Kandıra Namazgâh Barajında çeşitli noktalara ağ atıldığını tespit eden dernek üyeleri ve bölge sakinleri, hemen durumu Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü, Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bildirdi. Ekiplerin bölgede yaptığı kontrollerde 700 metre ara ile atılmış 8 parça ağ olduğu görüldü. Atılan ağlar toplanırken, ağa takılmış 60’a yakın sazan balığı tekrar doğal ortamına bırakıldı. Öte yandan balıkların birçoğunun ise yavrulamak üzeri olduğu tespit edildi.

KATLİAM’IN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Öte yandan KAMADER konu ile ilgili yapmış oldukları paylaşımda, “ Ramazan günü bu katliam değil de nedir acaba? Yönetim kurulu üyelerimiz ve Kandıra 'lı dostlarımızın hassasiyeti ve dikkati sayesinde katliamın önüne geçildi. Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü, Su Ürünleri Şube sine yapılan ihbar sonucu hemen harekete geçen görevli arkadaşlarımız suya girerek yaklaşık 700-800 metre, 7-8 adet parça parça atılmış ağları barajdan çıkarttı. Ağlara takılan yaklaşık 50-60 sazan balığı ağlardan kurtarılarak doğal ortamına iade edildi. Balıkların birçoğunun havyarlı olduğu görüldü. Peki, yasak dönemde yavrulayacak bu balıkları, tamamen usulsüz av gereçleri ile avlamanın hangi vicdana sığacağını sizlerin takdirlerine bırakıyoruz. Bu sefer sahipleri yakalanmadı. Ama kim olduklarını tahmin ediyoruz. Çok yakında gereği yapılır inşallah. Şunu herkes bilsin hem kamu kurumları adına hemde derneğimiz adına ifade ediyoruz ki Kocaeli sahipsiz değildir. Yapanın yanına da kar kalmaz. 7/24 esasına göre çalışan koruma kontrolle görevli kolluk kuvvetlerimize ve Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü personeline canı gönülden teşekkür ediyoruz ve ayakta alkışlıyoruz. İyi ki varsınız”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑