Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

DSP'den Çöp Tesisi Açıklaması

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra bölgesine yapılması planlan Çöp Bertaraf Tesisiyle ilgili açıklama yaptı.

25 Ocak 2020 Saat: 18:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.359 kez okunmuştur

DSP'den Çöp Tesisi Açıklaması
DSP'den Çöp Tesisi Açıklaması

Kandıra’da kurulacağı belirtilen çöp depolama alanı ile ilgili olarak ilk kez konuşan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Başkan Tahir Büyükakın önemli ve cesur bir karar aldı. Bu kararında kendisini destekliyoruz” dedi

ÇÖP KONUSU TAKİBİMİZDE

Açıklamasında ilimizde yapılacağı belirtilen çöp sorunu ile ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Dedeoğlu, “Bu konuyu yakından takip ediyoruz. Gereksiz bir tartışma yaşanırsa bu işten en büyük zararı yine kentimiz görecektir. Konuyu siyasetin ötesinde düşünmeli ve konuşmalıyız. Çöp tesislerine itiraz edenler bu kentin hangi meselesi için bu kadar tepki verdi?” diye konuştu.

İZMİTE DAHA YAKIN!

İzmit’in yıllardır şehrin çöp yükünü omuzlarında taşıdığını kaydeden İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “İzmit’te yaşayan, İzmit’e hizmet etmek için İzmitli seçmenlerin oyu ile seçilenler bütün bunları bildikleri halde sessiz kalacaklar, sonra da çıkıp İzmit’e Kandıra’dan daha yakın bir yerde yapılacak olan tesise Kandıra’ya zarar verecek diye feryat edecekler. Bu mantığı anlamak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

ÇÖP TESİSİNE İHTİYAÇ VAR

Kandıra’nın çözüm bekleyen daha başka sorunlarının olduğunu kaydeden Dedeoğlu, “Bu ilçenin birçok problemi varken sessiz kalanlar böylesine ciddi ve önemli bir projenin nasıl yapılacağını tam anlamadan kendi partilerinin içindeki çıkarlarına alet edilmesi hiç hoş olmadı. Kocaeli’de çöplerin bertaraf edileceği bir tesise kesinlikle ihtiyaç duyuluyor. Doğru yerde ve doğru şekilde en kısa zamanda yapılmazsa yarınlarda ortaya çıkacak olumsuzlukların hesabını kim verecek?” dedi.

BÜYÜKAKIN’IN GERÇEK HASSASİYETİNİ GÖRDÜM

Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı da ziyaret ettiklerini ve anlattıklarını kamuoyu ile paylaşan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Kendisine kamuoyunda yakma tesisi, bertaraf tesisi ve İZAYDAŞ'ın bahsedilen yere taşınacağıyla ilgili iddiayı sordum. Yakma tesisi projesinin kalktığını yerine kaynağında ayrıştırılarak yapılacak tesisi bizlere anlattı Büyükakın. Konunun ÇED raporu sonrası hayata geçirileceğini, yer altı ve yer üstü sularına zarar vermeyeceğini ifade etti. Bizlerin bu konudaki hassasiyetimizin aynısını kendisinin de gösterdiğini gördüm. Yakın zamanda projeyi kamuoyuna detaylıca anlatacağını söyledi” diye konuştu.

YAN ÖNLEM ALINMAZSA!

Önlem alınmaması durumunda çöp konusunun büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacağını belirten Dedeoğlu, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanı cesurca bir karar aldı. Herkes konuyu takip etmeli, olası provokasyonlara gelmeden süreci izlemeli. DSP olarak kent için yapılan her doğrunun yanında olacağız. Kimin yaptığına değil, kentin ve halkın yararına olup olmadığına bakacağız. Fakat çöp dışında Kandıra hak ettiği hizmeti alamıyor. Özellikle tarım, hayvancılık ve turizm konusunda bölgenin tüm değerleri dikkate alınmalı.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑