Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Doğa Turizmi Master Planı Kandıra’da değerlendirildi

Kocaeli geneli için hazırl

7 Mayıs 2013 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.642 kez okunmuştur

Doğa Turizmi Master Planı Kandıra’da değerlendirildi
Doğa Turizmi Master Planı Kandıra’da değerlendirildi
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Oktay Erdoğan, Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Algan, Proje ekibi Biyolog Songül Çetin, Nilgün Açıkgöz ve Dilek Adıgüzel, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Başar, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Çezik, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz, Turizm Derneği Başkanı Murat Güneş, Avcılar Kulübü Başkanı İsmail Açıkgöz, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İlhan Tezcan, kurum idarecileri, merkez ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda proje ekibi, doğa turizmi master taslak planı hakkında ayrıntılı olarak bilgi verdi.
TURİZM İÇİN GÖRÜŞLER ALINDI Bakanlığın emri ile hazırlanan proje taslağı 10 yıllık bir çalışmayı kapsıyor ve fikir ve önerilerle şekilleniyor. Amaç ise doğada geçirilecek zamanların şekillenmesi. Bu doğrultuda hazırlanan taslakta yer alan ilçemizde ki doğa turizmi etkinliklerinden yayla turizmi, kuş gözlemciliği turizmi, foto safari, yaban hayatı geliştirme sahası, sportif olta balıkçılığı, bisiklet turizmi, su altı dalış, çiftlik turizmi, botanik turizmi, kamp karavan turizmi, mağara turizmi, trekking, dağcılık, akarsu turizmi, rafting, kayak, yamaç paraşütü, binicilik-atlı doğa yürüyüşü gibi alternatifler görüşülerek fikirler alındı. Köy muhtarlarından kendi köyleri ile ilgili görüşleri alınarak talepleri değerlendirildi.
TOPLANTI TEKRARLANACAK Kandıra Turizm Derneği Başkanı Murat Güneş söz alarak Kandıra’nın doğa turizmine katkısının çok daha fazla olduğunu, yapılması gereken projelerin hazırlanan taslakta yeterli olmadığını ifade etti. Kefken Pembe Kayalar’ın ve Babalı’daki mağaranın geliştirilerek ön plana çıkartılmasını, dalış turizminin geliştirilmesini ve organik tarımla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Güneş, ilçemizin doğa turizmi açısından zengin olduğunu belirtti. Önümüzdeki ay yapılacak toplantıda tüm katılımcıların öneri ve projeleri alınarak değerlendirilecek. Bu şekilde doğa turizmi master planı fikir ve önerilerle şekillendirilecek.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑