Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Diyanet Birlik-Sen: Sözleşmeli personellere kadro verilsin

Diyanet Birlik-Sen Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Ali Karadaşlı, “Diyanet Birlik-Sen olarak yıllardır hakları gasp edilen süresiz sözleşmeliler başta olmak üzere tüm sözleşmeli personele şartsız ve koşulsuz kadro verilmesini istiyoruz” dedi.

27 Ağustos 2022 Saat: 09:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 658 kez okunmuştur

Diyanet Birlik-Sen: Sözleşmeli personellere kadro verilsin
Diyanet Birlik-Sen: Sözleşmeli personellere kadro verilsin

Açıklamaya, Diyanet Birlik-Sen Kocaeli İl Başkanı Numan Uysal, Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Ali Karadaşlı, il yöneticileri ve görevliler katıldı. Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Ali Karadaşlı yaptığı açıklamada: “Son yıllarda Devlet memuru alımlarındaki personel istihdam şekli aynı görevi yapan eşitler arasında kadrolu ve sözleşmeli ayrımına gidilerek istihdam edilen sözleşmeli personel aleyhine büyük bir hak ihlali ve insan haklarına aykırı mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Bu hak ihlali ve mağduriyetleri en acı şekilde yaşayanların başında da her türlü şartını tamamlayarak mülakatlardan başarıyla geçerek, kuş uçmaz, kervan göçmez yerlere ataması yapılan Diyanet İşleri Başkanlığımızın en genç dinamik ama o kadarda hakkı mahrumiyeti içinde görev yapan sözleşmeli personelimizdir. 2014-2018 yılları arasında Başkanlığımızdan görev alan süresiz sözleşmeli personelimiz gerçekten hem mevzuattan kaynaklı hem de idarecilerin haksız uygulamalarından kaynaklı çok büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kalmıştır. 2019 yılında Başkanlığımızdan görev alan 3+1 statüsündeki sözleşmeli personel 2022 Ağustos ayı itibariyle 3 yılını doldurduğu için kadroya geçirilmiştir.

BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK

2014 yılından sonra göreve atanan ve 9 yıldır sözleşmeli olarak çileli bir şekilde görev yapan süresiz sözleşmeli personel ise hala siyaset tarafından oyalanmaktadır. Süresiz sözleşmelilerin Devletinden gördüğü üvey evlat muamelesi bir yana yaşadığı sıkıntılar dahi göz ardı edilerek siyaset tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmaya devam edilmesi çok acıdır. 2014-2018 yılları arasından atanan süresiz sözleşmelilerin yaşadığı bu bilinmezlik siyasetin büyük bir ayıbıdır. Bu ayıptan kurtulmanın tek yolu vardır o da Ekim ayında açılacak TBMM de ilk gündem maddesi olarak tüm Sözleşmelilerin Kadroya geçirilmesi konusunun karara bağlamasıdır. Bu büyük bir haksızlık ve büyük bir adaletsizliktir

HAKSIZ BULUYORUZ

Diyanet Birlik Sen olarak, Süresiz Sözleşmeliler için 3+1 şeklindeki farklı bir alternatifi kesinlikle kabul etmiyor doğrudan yürürlük tarihi Ekim 2022 olmak üzere kadroya geçirilmelerini istiyoruz. Artık topu taca atmadan, söz kalabalığı yapmadan süreli süresiz demeden tüm sözleşmelilerin kadroları verilmelidir. Sözleşmeli istihdamı tamamen kaldırılmalı, çalışanlar arasında ayrım yapılmamalıdır. Son günlerde Hükümet tarafından sözleşmelilere kadro verilmesine dair verilen sözlerin aksine ikircikli açıklamalarda bulunan siyasetçilerin ‘’Süresiz Sözleşmeli personele kadrolulara verilen benzer hakların verilmesi’’ şeklindeki basına yansıyan ifadelerini çok yakışıksız buluyoruz. Diyanet Birlik Sen olarak yıllardır hakları gasp edilen süresiz sözleşmeliler başta olmak üzere tüm sözleşmeli personele şartsız ve koşulsuz kadro verilmesini istiyoruz. Bu süreçte Başkanlığımız yetkililerinden Kurumda çalışan sözleşmelilerin biran önce kadroya geçmeleri ve haklarının iadesi için Kurum olarak Hükümet nezdinde girişimde bulunmalarını önemli ve anlamlı buluyor bir kez olsun mağdur olan personeli için İdarecilerimizin elini taşın altına koymasını bekliyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑