Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

DİKKAT! Kocaeli'de Domuz Gribi var

Hava sıcaklıklarının bir inip, bir yükseldiği, beklenen kış mevsiminin bir türlü gelmediği ortamda hastalıklar artarken Kocaeli'de yeni ve önemli bir tehlike ortaya çıktı: Domuz Gribi.

28 Aralık 2019 Saat: 10:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.431 kez okunmuştur

DİKKAT! Kocaeli'de Domuz Gribi var
DİKKAT! Kocaeli'de Domuz Gribi var

Özellikle son bir haftadır okullarda çocuklar arasında çok yaygınlaşan grip vakalarının bir kısmının beklenen sürede iyileşmediği, tam tersine hastalığın ilerlediği görüldü. Kocaeli'ndeki hastanelerin hemen hepsinde şiddetli grip nedeniyle yatarak tedavi gören insanların, özellikle çocukların bulunduğu öğrenildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DOĞRULADI

Son günlerde yoğunlaşan “Domiz Gribi” iddialı üzerine konuştuğumuz İl  Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “ İlimizdeki bir çok hastanede Dogmuz Gribi teşhisiyle tedavi gören hastalarımız var. Ama bu bir salgın boyutunda değil. Gerekli önlemler alınıyor” dedi.

OKULLAR TAKİP EDİLİYOR

Milli Eğitim Müdürlüğü de hergün okul müdürlüklerinden devamsız öğrenci sayısı hakkında rapor alıyor. Domiz Gribi konusundaki vakaların artması halinde, okulların bir süre tatil edilmesi de gündeme gelebilir.

AİLELERE KARANTİNA

Hastanelerde Doğmuz Gribi teşhisi ile tedavi gören çocukların kimliği açıklanmadı. Ancak ilimizdeki bazı özel okullardan birkaç hastanın çıktığı öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, domuz gribi teşhisi konun öğrencilerin aileleri için de karantina uygulamasını başlattı.

ŞEFFAF OLUNMALI

Domiz Gribi olayı ile ilgili olarak kentimizdeki yetkililerin çok daha şaffaf olması, kamuoyuna düzenli aralıklarla gerçek bilgileri aktarmaları gerekiyor. Özellikle  okula giden çocuğu bulunan ailelerin  bu konuda çok daha iyi ve düzenli bilgilendirilmeleri gerekiyor.  Her ailenin de çocuklarının sağlığı konusunda titiz gözlem yapması, en küçük bir hastalığı bile  ihmal etmemesi gerekiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑