Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da fındık alım fiyatını açıkladı. Buna göre; TMO kabuklu fındıkta alan destekli olarak kilogram başına ortalama 54 lira ödeyecek.

1 Ağustos 2022 Saat: 08:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.258 kez okunmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da fındık alım fiyatını açıkladı. Buna göre; TMO kabuklu fındıkta alan destekli olarak kilogram başına ortalama 54 lira ödeyecek. Fındık üreticileri, artan üretici maliyetleri, dünyada kuruyemişe yönelik artan ilgi ve piyasaların Türkiye eksenli oluşması beklentisiyle taban fiyatın en az 55 lira olmasını istemişti.

Toprak Mahsulleri Ofisi' nin (TMO) 2022 yılı fındık alım fiyatlarını açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da fiyat fiyatlarını duyurdu. Bunu göre; fındığın ortalama alım fiyatına kilogram başına 54 lira ödenecek.

TMO 2021 yılında fındık kalitesine göre kilogram başına 25.5 lira ile 27 lira arasında değişen fiyatlarda ödeme yapmıştı. Sadece bu yıl değil, her yıl 3 dolarlık fiyattan alım yapılması, yani sabit fiyata geçilmesi isteniyor. Dünyadaki fındığın yaklaşık yüzde 70'i Türkiye’de üretiliyor. Türkiye, dünya fındık ihracatının yüzde 60’ını tek başına gerçekleştiriyor. Bu yılın rekolte beklentisi ise 765 bin ton civarında.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑