Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Çöp tesisi için masada 3 seçenek var

Büyükşehir meclisinde İzaydaş’a çöp bertaraf tesisi kurma, kurdurtma, işletme, işlettirme için Başkan Büyükakın'a yetki verildi. Başkan Büyükakın çöp bertarafı ile ilgili yaptığı bilgilendirmede masalarında çöp için 3 seçenek olduğunu söyledi.

22 Haziran 2021 Saat: 06:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.859 kez okunmuştur

Çöp tesisi için masada 3 seçenek var
Çöp tesisi için masada 3 seçenek var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. CHP Grubu mecliste Ulaşım Park’ın sermayesinin artırılmasına ve Karamürsel RES projesi ile ilgili itirazların meclisten geçmesine muhalefet şerhi koydu.

ÇÖP İÇİN PROTOKOL İZNİ
Meclis başlamadan önce CHP Grubu Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez için başsağlığı diledi. Mecliste İzaydaş’a bertaraf tesisi kurma, kurdurtma, işletme, işlettirme ile ilgili protokol yapması için Başkan Büyükakın'a yetki verildi. Konu ile ilgili CHP meclis üyelerinin bilgi talep etmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıklama yaptı. Çöplerin bertarafı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Büyükakın, “Şu anda bir firma 400 tonluk bir tesis kuruyor.

AĞUSTOS GİBİ İLK DENEME YAPILACAK
Bizden sadece çöp istiyor. Bu tesis başarılı olursa en az 2 tane belki 3 tesis gerekebilecek. Ama bunu şu anda söyleyemiyorum. Temmuz sonu-ağustos ayı başı için ilk deneme yapılır. Başarılı olursa Türkiye ve dünyada benzeri olmayan bir çalışma olacak. Demire kadar tüm çöpü öğüten bir sistem geliştirmişler. Çalışırsa elimiz çok kolaylaşır. Biri batı yakasına belki bir tane de güneye tesis kurarak sorunu çözmüş olacağız.

İTALYA’YA GİDİLECEK
Bertaraf çok kritik. Ama asıl kritik olan ne kadarını geri dönüştürdüğümüzdür. Hapsini bertaraf etmek çok doğru değil. Ne kadarını geri dönüştüreceğimiz önemli. Arkadaşlarımız bunu da çalışıyor. İlçe belediyelerden ayrıştırarak bertaraf etmeyi hedefliyoruz. Umarım başarılı olurlar. Olmazsa arkadaşlarımızı İtalya’da bir tesis bakmaya gönderiyorum. Bio kurutma tesisini inceleyeceğiz. Bir taraftan Ar-Ge yapıyoruz, diğer taraftan bio kurutma, bir taraftan biometanizasyon masamızda tutuyoruz. Her halükarda bertarafı yapacağız. Bu madde bununla da alakalı” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑