Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Çöp Depolama Alanı Mecliste Görüşüldü

Kandıra Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısında 8 gündem maddesini görüştü. Mecliste İZAYDAŞ tarafından Kandıra’da çöp alanı yapılıp yapılmayacağı da görüşüldü.

7 Ocak 2020 Saat: 22:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.659 kez okunmuştur

Çöp Depolama Alanı Mecliste Görüşüldü
Çöp Depolama Alanı Mecliste Görüşüldü

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan başkanlığında yapılan toplantıda, 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan meclisin birinci gündem maddesinde 2020 yılı meclis toplantısı gün ve saatinin belirlenmesi görüşüldü. Toplantının günü ve saatinin mevcut haliyle her ayın ilk Pazartesi günü saat 16.00’da yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONLARA HAVALE

Ardından sırasıyla görüşülen gündem maddelerinde meclis üyeleri huzur haklarının belirlenmesi, başkan yardımcısı aylık ödeneğinin belirlenmesi, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespit edilmesi ile zabıta personeli fazla çalışma ücretinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MECLİSTE OY BİRLİĞİ

Akabinde geçtiğimiz ay mecliste görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Kandıra Belediyesi Personel Anonim Şirketinin sermaye artışı görüşüldü. Komisyonda oy birliğiyle onaylanan ilgili madde meclisten de oy birliğiyle geçti. Komisyonda incelenen bir diğer madde ise Kandıra Belediyesi’nin norm kadrosu iptal-ihdas değişikliği idi. İlgili madde komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Çarşı Mahallesi 294 ada 15 parsel üzerindeki İsumatik cihazının bulunduğu yerin İSU Genel Müdürlüğü adına iki yıllık bedelsiz olarak tahsis edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. GSM baz istasyonlarının tespiti ve belediyenin tahsilat yapması da oy birliğiyle kabul edildi. Son olarak denetim komisyonu seçimi yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan seçimde İrfan Kurt, Sertan Kulaç, Nazmiye Ceylan, İsmet Gürler ve Mustafa Türk denetim komisyonu üyesi seçildi.

MHP’Lİ GÜRLER SORDU

Dilek ve temenniler kısmında meclise önerge sunan MHP'li İsmet Gürler Kerpe ile Özbey mahalleleri arasında okul servis yolunun Esentepe ile Özbey İlkokulu arasındaki yolun yapılmasını talep etti. Ayrıca Ferizli ile Karaaliler Mahallesi arasındaki bağlantı yolunun ne zaman yapılacağını, Kefken Kapri plajındaki tuvalet ihtiyacının ne zaman giderileceğini ve Kerpe merkezindeki tuvaletlerin kapısının neden kilitli olduğunu ve ne zaman açılacağını sorarak yazılı açıklama istedi.

13 ALANDA YER TESPİTİ YAPILDI

İyi Partili Mustafa Gebeş ise basında yer alan haberlere istinaden İzaydaş'ın Kandıra'da çöp depolama alanı yapıp yapmayacağını sordu. Başkan Turan yaptığı açıklamada, "Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştum. 13 tane yerle alakalı farklı firmalar tarafından yer tespiti yapılmış. Ancak henüz kararlaştırılan bir durum yok. Zaten öyle bir durum olduğunda yerle alakalı mecliste görüşülecek. Artısı eksisi nedir, hesaplayacağız ve ona göre karar vereceğiz. Bu alanın Kocaeli'nin herhangi bir yerine yapılması gerekiyorsa ve Kandıra’dan başka alternatif bir yer yoksa partimizin yol haritası ve Büyükşehir Belediyesinin yol haritası ile birlikte değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.  

İKİNCİ BİLEŞİM PERŞEMBE GÜNÜ

Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddelerinin yeniden görüşülmesi için meclisin 9 Ocak Perşembe saat 16.00’da yeniden toplanmasına karar verilerek oturuma ara verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑