Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Cengiz Kan: Seçimi kaybetmedim!

Kandıra’yı 885 oy ile kaybeden Bağımsız aday Cengiz Kan, ‘Seçimi kaybetmedim, AK Parti’nin 3 ilçeyi kaybetmesiyle çok doğru bir karar verdiğimizi gördüm.” dedi

2 Nisan 2024 Saat: 04:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.707 kez okunmuştur

Cengiz Kan: Seçimi kaybetmedim!
Cengiz Kan: Seçimi kaybetmedim!

AK Parti’nin Kandıra Belediye eski Başkanı Cengiz Kan, 31 Mart yerel seçimlerine bağımsız aday olarak girme kararı almıştı. Cengiz Kan, dünkü seçimde Kandıra’yı 885 oy ile AK Partili rakibi Erol Ölmez’e kaptırdı. Kandıra’da büyük bir başarı gösteren Cengiz Kan, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

‘SİYASETE KALİTE GETİRDİK’
Gazetemize açıklama yapan Cengiz Kan: “Bu sonuç, vatandaşı dinlediğimiz için oluşan elektrikle birlikte alınmıştır. Bu siyasetin de dışında bir durum. Bir hizmet yaparsınız ve vatandaştan oy istersiniz onlar da size oyunu verir. Biz aslında siyasete kalite getirelim istedik. Vatandaşın istediği seçilsin istedik. Kandıra’da 3 kişi Ankara’ya çağırın. Sonra deyin ki biz sizin adınıza bunlardan birini seçtik, siz de onu seçin. Samimiyetle yapılmış temayüller dışında parti ‘Alın bunu seçin’ dediği zaman bu doğru olmaz.” diye konuştu.

‘KÜÇÜK İLÇELER SİYASETE YENİLİYOR’
Bağımsız aday Cengiz Kan, sözlerinin devamında “Bizim bürokratik terbiyemiz var, ahlaki değerlere saygımız var, vatandaşın içindeyiz. Halkla beraber siyasetin olması gerektiği gibi yürümesini arzu ediyoruz. Daha da kötüsü siyasetin olumsuz yanından küçük ilçeler çok fazla etkileniyor. Bunu bu seçimde de gördük. Peki neden etkileniyor? Diyelim ki belediye başkanı partinin gücüyle seçilmiş olsun. Belediyeyi yöneten o kişi, partinin politikalarını da uygulamıyor.” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİYE MÜDAHALE VAR’
Kan: “Bu seçimde vatandaşımızın gerçek anlamda iradesinin sandığa yansıtacağımızı düşünerek yola çıktık, o enerji ile seçime girdik, kaybettik mi hayır? Eksik kalan kısım da oldu. O eksik de birkaç madde altında sıralanabilir. Bağımsız adayları gerçek anlamda halkın adayı. Bağımsız adaylara tanınan imkanlar diğer adaylara nazaran yarısı bile değil. Burada demokrasiye müdahale var. Pusulanın en sonunda yer alıyorsunuz. Bir ambleminiz yok, ama e-imza konulabilir pusulaya. Bağımsız adaylarına sandık görevlisi verilmiyor.” diyerek bağımsız adayların dezavantajlarından bahsetti.

‘BAĞIMSIZ HAREKET HER YERLERE YAYILDI’
AK Parti’nin 3 ilçede kaybetmesini de değerlendiren Cengiz Kan: “Yaptığımız hareketin ne kadar mantıklı, doğru olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Biz bağımsız hareketi başlattık. Bunu hangi sebeplerle başlattıysak diğer ilçelerde de aynısı oldu. Aleyhime çalışması için Cengiz Kaş diye bir adayı bile çıkardılar. İnsanları korkutmak için yapılan bütün atraksiyonları şiddetle kınıyor ve reddediyorum.” İdyerek sözlerini tamamladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑