Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Cengiz Kan Kandıra'da belediyeyi alacağız

AKP Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan, 2004'te CHP'ye seçimi kaptırdıklarını hatırlatarak, ""2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Kandıra'da bel...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.110 kez okunmuştur

Cengiz Kan Kandıra'da belediyeyi alacağız
Cengiz Kan Kandıra'da belediyeyi alacağız

AKP Kandıra İlçe Başkanı Cengiz Kan, 2004'te CHP'ye seçimi kaptırdıklarını hatırlatarak, ""2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Kandıra'da belediyeyi alacağız"" dedi

 

Kırgınlık iddialarını yalanlıyor

Kandıra'da 28 Mart'ta yapılan seçim oldukça ilginç geçmişti. AKP'nin Hüdaverdi Bitik'i aday göstermeyip, ANAP'tan AKP'ye geçen mevcut başkan İsmail Genç'i aday göstermesi AKP'de kırılmalara yol açmıştı.           

Bu kırılmalardan en çok faydalanan ise MHP olmuştu.

DYP'de ise kırgınlıklar neticesi eski İl Genel Meclisi Üyesi Semih Sarıçay'ın DYP'den istifa edip MHP'ye geçmesi Kandıra'da 28 Mart 2004 seçimlerinde dengenin bozulmasına neden olmuştu.

***

CHP ise Turan Sarı'ya rağmen Mustafa Öğren'i aday gösterdi. 1999 seçiminde CHP adayı eczacı Sevim Deren aday olmuş ve kazanamamıştı.  2004'de Deren aday olmayıp desteğini Mustafa Öğren'e verdi.

Öyle ki eczanesinin camına Öğren'in posterini bile asmıştı. Bu destek Öğren' i başkanlık koltuğuna taşıdı.

***

Kandıra'da Fahri Şen tam bir olay olmuştu. Kandıra'da yıllarca Hindicilik İstasyonu Müdürlüğü yapmış veteriner hekim Fahri Şen'in adaylığı ciddi bir rüzgar estirmişti. Şen'in halkla ilişkisi, görev yaptığı yıllar köylü ile kurduğu diyalog buna en büyük etken olmuştu.

Zaten MHP Kandıra'da o güne kadar en yüksek oyunu almış, ama bu Fahri Şen'i başkanlık koltuğuna taşımaya yetmemişti.

 ***

Aradan 4 yıl geçti. Genel seçim yapıldı, referandum yapıldı, teşkilat kongreleri yapıldı. Ve yerel seçimlere 1 yıl kaldı. Kandıra'da yeni belediye başkanı kim olacak sorusu cevap arıyor. İktidar partisi AKP ise Kandıra'da sancılı.

***

Kandıra'da AKP'de önemli bir kırgınlık olduğu kulaktan kulağa yayılmasına rağmen ilçe başkanı Cengiz Kan kırılganlık olmadığını ifade ederek, 'Bazı konularda ufak tefek anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar büyük şeyler değildir"" şeklinde konuşuyor. Kandıra halkının küskünlük, dargınlık gibi konuları istemediğini söyleyen Kan, ""Kandıra oldukça küçük bir ilçe. Burada hiç kimse dağınıklık istemez. Söz konusu Kandıra olduğu için hizmet gelmesini ister"" diyor.

***

Kandıra'da bir araya bile gelmedikleri söylenen Cengiz Kan ve Hüdaverdi Bitik, kesinlikle birbirleri için olumsuz söz söylemiyorlar. Her ikisinin de ortak söylemi, ""partimiz her şeyin önünde gelir"" oluyor. Buna rağmen Kandıra'da 30 Mart 2009'da yapılacaksa seçimlerde AKP aday belirleme konusunda epey zorlanacak ve hatta yeni yeni küskünlüklerin oluşacağı intibası var. CHP'nin ise seçim kazanması için AKP'de var olan fakat yok gösterilmeye çalışılan kırgınlıkları kullanmak isteği aşikar gözüküyor.

              

Sayın Kan 2004 yılında AKP'de siyaset yapmaya başladınız. 2006 yılında da ilçe başkanı seçildiniz. İlçe başkanı seçildikten sonra neler yaptınız?

İktidar partisinin ilçe başkanı olmak oldukça ağır bir görev. Bir de Kandıra'da belediye başkanlığı AKP'de değil. Bunun için işimiz daha ağır oluyor. Kongre öncesi Kandıra halkına bazı sözler verdik. Bunların başında oturarak değil, gezerek, dolaşarak, sorunları yerinde görerek çözümü için ilgili makamlara durumu iletmek geliyor. Kongreden sonra yönetici arkadaşlarımızla beraber Kandıra'nın tüm köyleri dolaştık. Hem de bir kaç kez. Onların dertlerini dinledik. Bunu ilgili kişilere ilettik.

 

Neydi size iletilen dertler? Bunlar nasıl çözüm buldu?

Genelde Kandıra köylüsünün sorunu tarım ve hayvancılıkla ilgiydi. Önceki yıl fındık alım konusunda büyük sıkıntı yaşanıyordu. Fındık üreticinin elinde kalacaktı. Durumu milletvekillerimiz aracılığıyla Tarım Bakanlığı'na ilettik. TMO geldi, Kandıra'dan fındık aldı. Bun da üreticinin büyük kazancı oldu. Çünkü tüccar fındığı yarı fiyatına alıyordu. Bu Kandıra'da ilke kez oldu. Üretici 'Allah razı olsun' dedi. Bunun dışında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerek Kandıra gerekse köylerde büyük hizmetler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Yıllardır hizmet alamayan köyler bu hizmetler karşısında oldukça memnunlar. Mesela köylerden Büyükşehir çöp topluyor. Köyler için çok önemli bir sorundu. Bunun dışında ortaokul sonrası lise öğrenimini maddi imkansızlıklarla yapamayan yüzlerce gencimiz var. Bunlar için Kandıra Halk Eğitim bünyesinde açık lise faaliyet göstermeye başladı. Her geçen gün okula müracaat artıyor.Terminal binası, pazar yeri, Akçakoca Kültür Sitesi... Bunların hepsi Kandıra'nın çehresini değiştirecek hizmetler.

 

Köyleri defalarca dolaştınız, dertleri dinlediniz, sorunları çözümlemeye çalıştınız. Bunların AKP'ye oy olarak katkısı olacak mı?

Bunun neticesini çok net olarak aldık. Kandıra'da yerel seçimi kaybetmiş bir AKP varken 2007 seçimlerinde 6 bin 300 seçmenin oy kullandığı Kandıra'da 2 bin 700 oy aldık. En yakın takipçimiz CHP ise ancak bin 600 oy alabildi. Bu fark önemli. Bunun dışında cumhurbaşkanını 'halk seçsin mi' diye yapılan referandumda da Kandıra'da yüksek bir evet oyu çıkmıştı.Kocaeli'nin 7 ilçesi arasında Gebze'den sonra en yüksek oy alınan yer Kandıra oldu. Bu rakamlar 2006 yılından sonra ilçe teşkilatı olarak yaptığımız çalışmaların neticesi. Tabii Büyükşehir hizmetlerini, milletvekillerimizin hizmetlerini unutmak mümkün değil. Bu bir ekip işi. Birlik işi, inanç işi. Bunun için çok rahat söyleyebiliyorum ki, yerel seçimlerde AKP, Kandıra'da çok rahat seçim kazanacaktır. Zaten bunu fark eden muhalifler AKP'deki birlik ve beraberliği bozma peşindeler. Fakat bunu başaramayacaklar. Çünkü AKP kişisel ihtirasların ön planda olduğu bir parti değil, hizmet anlayışının ön planda olduğu partidir.

 

İlçe kongrelerinin bu yaz başında yapılması bekleniyor. Tekrar ilçe başk aadayı olacak mısınız?

Henüz kongre takvimi gelmedi. Fakat bu yaz başı yapılacağı doğru. Takvim geldiği zaman zaten net tarih belli olacak. İlçe başkanlığı adayı olup olmamam konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü bu benim kişisel kararım olmayacak. Buna teşkilatım karar verecek. Temsilcilerimiz, partililerimiz kimi arzu ederse o aday olur. Teşkilatımızın kanaati adayın kim olacağını ortaya çıkar. Ama Kandıra'da güçlü bir teşkilatın her zaman oluşacağını çok rahat söyleyebilirim.

 

Kandıra'da, AKP İlçe Teşkilatı ortalarda yok deniliyor. Var mı böyle bir şey?

AKP Kandıra İlçe Teşkilatı her zaman vardır, çalışmalarına devam ediyor. Fakat şu konu galiba karıştırılıyor. Siyaset gövde gösterisi yapmak değildir. Siyaset halkla beraber olmaktır. Onun neşede ve tasada, sevincini ve üzüntüsünü paylaşmaktır. Halkla birlikte yapılmayan siyasetten netice alınması mümkün olmadığı gibi doğru işlerde yapılması mümkün değildir. Halka boşa umut vermek ise işin en kötü yönünü oluşturur. Yapılabilir konular halkla paylaşılarak icra edilir. Yoksa teşkilatın saygınlığı kalmaz.

 

Belediye başkanlığı seçimine 1 yıl gibi bir zaman kaldı. Siz belediye başkan aday adayı olacak mısınız?

Şu an bu soruya cevap vermek mümkün değil. Bir kere seçime daha bir yıl var. Sonra teşkilat seçimimiz var. Ben adayım veya değilim demek doğru olmaz. Sonra belediye başkanı olmak kolay iş değil. Hele Kandıra'da daha zor. Bildiğiniz gibi Kandıra'nın köy sayısı çok fazla ve bunları sorunlarına da ister istemez belediye başkanı müdahil olmak zorunda kalıyor. Belediye başkan aday adayı olacak arkadaşımız kim olursa olsun, yönetici vasıfları taşıması gerekir. İlçe teşkilatı ile belediye başkanının çok uyumlu olması gerekir. Yoksa ilçede yapılacak hizmetler çok aksadığı gibi ilçe zindana döner. Halk ile teşkilatında atbaşı gitmesi lazım. Kandıra'da teşkilatımızın ön göreceği, belediye başkanı olma vasıfları olan kişi veya kişilerin aday adayı olması en demokratik haklarıdır. Yani şunu ifade edeyim, baskı oluşturmakla aday olunmaz. Zaten olunsa bile sonuç alınamaz. Kandıra halkının görmediği isim nasıl seçim kazanır?

 

İktidar partisi ilçe başkanı olarak Kandıra'nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Kandıra, Kocaeli'nin en bakir bölgesi. Kocaeli'de aşırı göç yükü varken Kandıra'da göç alma diye bir şey yok. Kandıra'da yaşayanların ekonomik durumlarının iyileşmesi için bazı çalışmalar içine girdik. Bunların başında tarım geliyor. Köylümüzün eski üretim alışkanlığı yerine daha verimli üretim yapması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda Tarım Bakanlığı'nın önemli desteği var. Çiftçi desteği arazi miktarına göre değil, yapılan üretime göre yapılmaya başladı. Bunun dışında hayvancılık önemli. Tabi bunlardan verim almak için işin doğru yapılması lazım. Çiftçinin üzerindeki ataleti kaldırmaya çalışıyoruz.

Kandıra'nın 55 kilometre sahili var. Turizm bölgesi oldu burası. Buraya arzulu işletmelerin gelmesinin Kandıra'nın önünü açacağı kesin. Doğa bozulmadan yapılacak yatırımların hızlanması ve yapılması için çalışıyoruz.

 

Son olarak vereceğiniz mesaj ne olacak?

Kandıra'da, AKP'nin yerel seçimi alacağına kesin olarak inanıyorum. Hiç kimse bunun için AKP'de kırılmalar var demesin. Yok çünkü. Bunun dışında halkımız bize güvendikten, sonra biz onlara vefa gösterdikten ve karşılıklı samimiyet var olduktan sonra yapılamayacak hiç birşey yoktur. Büyükşehir'in hiç bir hizmeti aksatmadığı Kandıra'da yaşam kalitesinin yükselmesi, ülke genelinde örnek bir ilçe olmak için çalışmalar devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑