Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Çekler karşılıksız, senetler protestolu!

Kocaeli Türkiye’nin en zengin kentlerinden biri olmasına rağmen işler pek iyi gitmiyor. Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var.

11 Nisan 2018 Saat: 06:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.348 kez okunmuştur

Çekler karşılıksız, senetler protestolu!
Çekler karşılıksız, senetler protestolu!

Ülke sanayisinin can damarı olan Kocaeli pek çok ile nazaran çok önemli bir konumda. Yoğun sanayi ve pek çok liman barındıran Kocaeli, Türkiye’nin çok önemli bir kenti. Devlet hazinesine yaptığı katkı, vergi toplamadaki başarısı ile örnek bir şehir ama bazı veriler var ki Kocaeli’de işlerin hiçte iyi olmadığını göstergesi. Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin raporlarından derlenen bilgilere göre, 2018 yılının ilk iki ayında Kocaeli’de protesto edilen senet adedi tam 2420 adet oldu. Kocaeli en fazla protestolu sentin işlem gördüğü 9. il oldu. Ocak ayından 1227 senedin protesto edildiği Kocaeli’de bu rakam Şubat ayında 1193 oldu. 

Karşılıksız çeklerde ise durum çok daha vahim. Kocaeli’de 2018 yılının ilk iki ayında 1732 adet çek karşılıksız çıktı. Ocak ayında 995, şubat ayında ise 737 çek, bankalara ibraz anında karşılıksız çıktı. 

Kocaeli ticari faaliyetlerde kullanılan çek ve senetlerde yaşanan bu sorun esnafın ne denli zorluklar içinde olduğunu çok basit bir göstergesi olarak karşımız çıkıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑