Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Çanakkale Zaferi Müzesi Kandıra’da

Kandır

16 Eylül 2014 Saat: 21:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.245 kez okunmuştur

Çanakkale Zaferi Müzesi Kandıra’da
Çanakkale Zaferi Müzesi Kandıra’da

Kültür Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye’nin en büyük seyyar müzesi özelliğine sahip Çanakkale Zaferi Müzesi, Kandıra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kandıra’ya getirildi. Akçakoca Anadolu Lisesi’nde bulunan Ali Şükrü Pisteloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki serginin açılışına Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yaygın, Belediye Başkanı Ünal Köken, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, Askerlik Şube Müdürü Adil Emektar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, siyasi parti temsilcileri, kurum idarecileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
HER DEFASINDA DUYGULANDIM Kaymakam Erdoğan yaptığı konuşmasında defalarca Çanakkale’yi ziyaret ettiğini ve her defasında duygulandığını belirtti. Müzenin Kandıra’ya getirilmesinde emeği geçen Kandıra Belediyesi’ne teşekkür eden Erdoğan, “Ben Çanakkale’ye defalarca gittim. Her defasında duygulandım, şimdi bu müzeyi gezerken yine duygulanacağım. Çanakkale’yi göremeyen vatandaşımız için bu müze çok iyi düşünülmüş. Bu imkânı halkımıza sunan Kandıra Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
5 GÜN BOYUNCA AÇIK İlçe protokolünün açılış kurdelesini kesmesinin ardından müzeyi gezen katılımcılar, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan parçaları inceleme imkanı buldu. Özellikle Kandıralı şehitlerin isimlerinin bulunduğu sergi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale savaşında kullanılan savaş malzemeleri, esir edilen askerlerimizin fotoğrafları, yemek yedikleri konserveler, ekmek çantaları, şehit ve gazilerimizin resimleri ve buna benzer 4 bin parçadan oluşan müze 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑