Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Büyükşehir Meclisi'nde 155 madde görüşülecek

Büyükşehir aralık ayı meclis toplantısında Kocaeli Doğu Toplu Taşıma Sistemi'nin ihale edilmesi, 4 limanın kapasite artışı ve Süleyman Paşa Hamamı'nın tahsisinin kaldırılması gibi önemli gündem maddeleri görüşülecek.

16 Aralık 2021 Saat: 10:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 657 kez okunmuştur

Büyükşehir Meclisinde 155 madde görüşülecek
Büyükşehir Meclisi'nde 155 madde görüşülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı yarın Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında saat 15.00’de başlayacak mecliste başkanlık makamından gelecek gündemler dışında 115 madde üzerinde görüşme yapılacak. Gündem maddeleri arasında 4 limanın kapasite artış talebi, Kocaeli’nin yeni ulaşım sisteminin ihale edilmesi için yetki verilmesi ve İzmit Belediyesine tahsis iptalleri yer alıyor.

ULAŞIM SİSTEMİ İÇİN İHALE YETKİSİ
Ulaşım Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından geçtiğimiz ay meclise getirilerek komisyonlara gönderilen Kocaeli Doğu Toplu Taşıma Sistemi projesi bu ay meclisten geçiyor. İki komisyon tarafından yapılan çalışma ve hazırlanan raporla UKOME Kararıyla kurulan 41K hattı ve Kocaeli Doğu Toplu Taşıma Sistemi’nin işletme modelinin belirlenmesi, bölgedeki toplu ulaşım ve taşıma hizmetlerinin hizmet satın alma yoluyla yerine getirilmesi için Büyükşehir’e yetki verilecek. Yetkinin ardından Ocak ayında sistemin ihalesinin yapılması bekleniyor.

4 LİMAN KAPASİTE ARTIŞI İSTİYOR
Mecliste Dilovası’nda 2, Derince ve Körfez’de ise birer liman olmak üzere toplam 4 liman kapasite artışı isteyecek. İzmit Körfezi’nde bulunan Efesan Port ve Petrol Ofisi iskelelerini uzatarak kapasite artışı yapmayı talep etti. Dilovası’nda bulunan Çolakoğlu Metalürji ve Körfez’de bulunan Tüpraş ise daha önce dolgu yaptıkları alanların liman alanına ilave edilerek imar planlarına işlenmesini istedi.

TAHSİS GERGİNLİĞİ
İzmit Belediyesi’nin kullandığı ve tahsis süreci biten Süleyman Paşa Hamamının tahsisi ile ilgili mecliste tartışma yaşanması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakoca Cephe ve Meydan Düzenlemesi projesi kapsamına alınacağı gerekçesi ile tahsisin kaldırılması istendi. Kararın meclisten oy çokluğu ile geçmesi bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑