Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir meclisinde 104 gündem maddesi görüşüldü

Ekim ayı meclisinde 104 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılmadığı meclis tartışmasız bir şekilde tamamlandı. Mecliste CHP’liler 9 gündem maddesine muhalefet şerhi koydu

15 Ekim 2021 Saat: 14:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 800 kez okunmuştur

Büyükşehir meclisinde 104 gündem maddesi görüşüldü
Büyükşehir meclisinde 104 gündem maddesi görüşüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Başkanlık makamından gelen 7 gündem maddesi ile birlikte 104 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılmaması nedeniyle yerine Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlık etti. muhalefet meclis üyelerinin verdikleri önergeler üzerinde yapılan görüşmelerin ardından meclis tartışmasız bir şekilde tamamlandı.

CHP 3 SORU ÖNERGESİ VERDİ
Mecliste CHP Grubu 3 soru önergesi verdi. Gölcük Yazlık bölgesinde bulunan eski taş ocağı alanını rehabilitasyonu ile ilgili çalışmanın ne zaman tamamlanacağını soran CHP grubu, konu ile ilgili yazılı ve sözlü bilgi talep etti. İzmit Belediye Meclis üyesi Ünal Özmural, Büyükşehir Belediyesinin 14,5 metre genişliğin üzerinde olan caddelerde asfaltlama çalışması yapma yetkisi olduğunu hatırlatarak, 31 Mart 2019 tarihinden sonra ilçe ilçe yapılan asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi istedi. Özmural aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinin diğer illere hibe asfalt verip vermediğini de sordu.

SOKAK HAYVANLARI DERHAL KISIRLAŞTIRILSIN
İYİ Parti Meclis üyeleri, madde bağımlılığı arttığını ve bu nedenle aile içi büyük dramların yaşandığını belirtti. Bağımlılık ile ilgili çalışma yapılmasını istedi. Sokak hayvanları ile ilgili sorunun kısırlaştırmanın hızlıca yapılmasını isteyen İYİ Parti Meclis üyeleri, tüm hayvanların acilen kısırlaştırılması için özel hayvan hastanelerle anlaşma yapılması için Çevre ve Sağlık Komisyonuna konunu havale etmesini istedi. SM hastalığının önceden belirlenmesi için Üniversite ve özel hastanelerle çalışma yapılmasını isteyen İYİ Parti Meclis üyeleri, kadına yönelik şiddetle mücadele için çalışma yapılmasını istedi.

CHP MUHALEFET ETTİ
Mecliste Kandıra’da Büyükşehir Belediyesine devredilen 59 bin 657 metrekare alanın Kandıra Belediyesine devredilmesine CHP grubu muhalefet şerhi koydu. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Meclis üyeleri ile birlikte bu alana gittik. Burası eski bir taş ocağı değil. Bir vadi. Buraya ne dökülecek. Döküm alanı ile ilgili daha önce yapılan dökümler kimler tarafından yapıldı” dedi.

20 OTOBÜS ULAŞIM PARK’A VERİLDİ
Karayolları tarafından hafriyatların döküldüğünü söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “O bölgede Gıda OSB oluşturuluyor. Şimdiden böyle bir alan oluşturmazsak sıkıntı yaşayacağız. İlçe belediyesine vermemizin nedeni ise Kandıra belediyesinin alanın kontrolünü iyi yapması içindir” dedi. 5 kültür merkezinin Antikkapı’ya, 20 otobüsün Ulaşım Park’a devredilmesine CHP’liler muhalefet şerhi koydu. Çayırova Özgürlük Meydanını kent meydanına dönüştürülmesi oy birliği ile geçti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑