Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Büyükşehir İşçisinin Zam Sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde kadroya geçen 3 bin 15 taşeron işçisinin maaşlarına aylık brüt 635 TL zam yapılmasıyla ilgili bugün Büyükşehir Belediyesi önünde imza töreni düzenlendi.

28 Mart 2019 Saat: 14:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.077 kez okunmuştur

Büyükşehir İşçisinin Zam Sevinci
Büyükşehir İşçisinin Zam Sevinci

Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve yöneticiler, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ile zamdan yararlanan Büyükşehir Belediye işçileri katıldı.

2018 yılının 4’ncü ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron uygulamasını son verdiğini hatırlatan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, çalışma hayatı için önemli bir düzenleme olduğunu söyledi. Ersoy,15 yıldır emeğin hakkını veren Büyükşehir Belediyesi’nin 635 TL’lik ücret artışı için Karaosmanoğlu ve Büyükakın’a teşekkür etti, “Allah razı olsun; bizim için bayram oldu” dedi.

HEPİNİZİ KARDEŞ GİBİ SEVDİM

635 TL’lik zammın işçiler için hediye değil, alın terleri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, memur ve SSK’lı olarak çalıştığını, işveren olarak da kendisini çalışanın yerine koyarak sözleşme imzaladığını söyledi. 

Karaosmanoğlu: “15 yıldır çalışanlarımızı mağdur etmedik, maaşlarını zamanında ödedik. Kocaeli’de harika hizmetleri; memurlarımız, işçilerimizle hep birlikte yaptık. Aynı zammı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım verdi; ondan cesaret aldık, bizde yaptık. Ben hepinizi kardeş gibi sevdim. Evladımız, kardeşimiz Tahir Büyükakın’a sahip çıkacağınıza inanıyorum.” dedi. AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül de 1 Nisan’dan itibaren İzmit Belediyesi çalışanlarına aynı uygulamayı yapacağı sözünü verdi.

HESABINI BİZE SORACAKLAR

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Büyükakın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın inisiyatif kullanarak başlattığı uygulamanın benzerini Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy’un teklif ettiğini belirtti. Büyükakın: “Hukuken tartışmalı, hakkaniyet için gerekliydi. Bu riski göze aldık; hesabını bize soracaklar, varsınlar sorsunlar. Zam, ananızın ak sütü gibi helal olsun” ifadelerini kullandı. Protokole göre; Büyükşehir Belediyesi’nde KHK ile işçi statüsüne geçirilen 3 bin 15 işçi her ay ilave 635 TL zamlı ücret alacak. Sözleşme, 1 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.

"PARA BİZDE"

İmza törenin ardından işçiler Karaosmanoğlu’na teşekkür edip çiçek verdi, hatırı fotoğrafı çektirdi. İmzaların atılması sonrasında maaşlarında yapılacak artışa sevinen işçiler, Büyükşehir bandosu eşliğinde “Para Bizde” adlı şarkı ile göbek atarak sevinçlerini ortaya koydular. Uzun süre belediye önünde kararı göbek atarak kutlayan işçiler, belediye yetkililerine teşekkür ettiler. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑