Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir intiharlar ile ilgili çalışma başlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, son günlerde artan intiharlarla ilgili bir çalışma yapılacağını açıkladı

16 Şubat 2021 Saat: 21:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.712 kez okunmuştur

Büyükşehir intiharlar ile ilgili çalışma başlatıyor
Büyükşehir intiharlar ile ilgili çalışma başlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin birinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 16 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Mecliste son günlerde artan intihar vakaları gündeme geldi. Başkan Büyükakın, intiharlarla ilgili üniversite ile birlikte bir bilimsel çalışma yapılacağını ve ona göre adım atacaklarını söyledi.

İNTİHARLAR SORULDU
Mecliste CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri ayrı ayrı son günlerde artan intihar vakaları ile ilgili önerge verdi. Önergelerde işsizlik kaynaklı intiharlarla ilgili bilimsel çalışma yapılması, konunun hassasiyetle incelenmesi, vakaların azalması için sosyal projelerin yapılması istendi. CHP Meclis üyeleri Gebze’de birçok caddede kar temizliği yapılmaması nedeniyle vatandaşların adeta evlerinde mahsur kaldığını belirterek, sorunun neden kaynaklandığını sordu.

PANDEMİ İŞSİZLERİNE DESTEK VERİLSİN
İYİ Parti Meclis üyeleri pandemi nedeniyle kapanan sinema salonları, kıraathane, çay bahçeleri, internet oyun salonları, garson ve komiler, servis şoförleri, anaokulu ve kreş çalışanlarının mağduriyetlerini dile getirerek bu sektörlerdeki çalışanlara destek verilmesini istedi. Esnaf ve ticaret odalarından işsiz kalanların listesi alınarak en azından ihtiyaçları giderilmesi istendi.

GARA ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI
Meclis gündemine geçmeden açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “ İzmit eski Belediye Başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Aynı zamanda geçen gün yaşamını yitiren Tugay Adak’ı rahmetle anıyorum. Gara’da PKK tarafından 13 vatan evladı şehit edildi. Terör örgütlerini lanetle kınıyorum” dedi. İntiharlarla ilgili verilen önergeleri değerlendiren Büyükakın, “İntiharlarla ilgili çalışma yapılıyor.

İNTİHARLAR ARAŞTIRILSIN
Önümüzdeki günlerde sizleri de bilgilendirir ya da katkılarınızı alırız. Genel Sekreter Yardımcımız Hasan Aydınlık üniversitedeki uzmanlarla birlikte bir çalışma yapıyor. Dünyanın birçok yerinde böyle sıkıntılar var. En tehlikelisi ise vakaların tetikleyici olması. Bilimsel olarak da kanıtlanan bir durum. Bu riskin de yönetilmesi gerekiyor. Ailelerin olay sonrası desteklenmesi gerekiyor. Süreç dahilinde sizlerden de yararlanabiliriz.

ÖNCE UZMANLAR ARAŞTIRSIN
Bu bir uzmanlık konusu. Madde bağımlılığı ile ilgili bir çalışma yaptığımızda karşımıza çıktı. konunun uzmanı değilseniz insanların aklına maddeyi düşürürsünüz. Uzmanlar çalışmayı yapsın bizim meclisimize düşen neyse onu konuşuruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Siyaset üstü bir durum bu intiharlar. Bilimsel bir çalışma yapılması çok önemli” dedi. İYİ Parti Meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş ise gerekirse sosyal desteklerin artırılması gerektiğini belirtti.

KENT KONUT YAPACAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez’de alınacak olan 17 dönüm arazinin 10 milyona satın alınması ile ilgili soruya yanıt veren Büyükakın, “Arsayı alıp Kent Konut şirketimize sermaye yardımı olarak vereceğiz. Önümüzdeki süreçte Kent Konut orada bir konut çalışması yapacak” dedi. Körfez’de alınan arsanın aciliyeti olmadığını ve okullara neden yer alınmadığını soran CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir “Körfez Belediyesi'ne bütçe mi aktarıyorsunuz?” dedi. Büyükakın, “Bunu böyle sorsaydın ben direk aynı cevabı verecektim. Kent Konut orada konut yapacak. Ama bütçe aktarmak istesem zaten bunu yaparım” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑